Περάστε καλά χωρίς να ξοδέψετε!

Είναι αλήθεια πως πολλοί άνθρωποι σήμερα λόγω οικονομικού δεν μπορούν να κάνουν την ίδια ζωή που έκαναν πριν 5 χρόνια ή ακόμη και πέρσι. Ανάμεσα σε αυτούς μπορεί να είσαι και εσύ, αλλά επειδή είναι καλοκαιράκι και τη ζωή οφείλουμε να τη ζούμε υπάρχουν τρόποι για να περνάς καλά χωρίς να χρεώνεσαι!
Το βασικότερο πρόβλημα αρχίζει όταν εμείς οι ίδιοι δεν παραδεχόμαστε πως αντιμετωπίζουμε πρόβλημα ούτε καν στον ίδιο μας τον εαυτό. Ωραία, δεν είπαμε να το κάνετε τούμπανο στον κόσμο πως δεν έχετε μια, αλλά αν το αποδεχθείτε πρώτα από όλους εσείς και αν μοιραστείτε την οικονομική σας κατάσταση με τους κολλητούς σας τότε τα πράγματα θα είναι σίγουρα καλύτερα. Σκεφτείτε πως μερικοί –δεν λέμε όχι- από τους φίλους σας είναι στην ίδια ακριβώς κατάσταση και όπως και εσείς ντρέπονται να το πουν.

Δεν πρόκειται κανείς να σας πει τσιγκούνη και η αλήθεια είναι πως οι πλείστοι που δεν το εκμυστηρεύονται φοβούνται ακριβώς αυτό, πως οι άλλοι θα πιστέψουν πως είναι τσιγκούνης και θέλει να τα κρύψει. Κανείς πλέον δεν ζει όμως σε ένα κόσμο ουτοπικό και είναι λογικό πως αρκετοί δεν μπορούν πια να απολαύσουν ακριβές εξόδους. Στο κάτω κάτω ποιος είπε πως στις εναλλακτικές τους δεν θα περάσετε το ίδιο καλά, μην πω και καλύτερα!

Την επόμενη φορά που θα σηκώσετε το τηλέφωνο και ακούσετε μια από τις παρακάτω φράσεις προτείνετε μια από τις εναλλακτικές:

Πάμε σινεμά;
Αν οι φίλοι επιμένουν να πάτε για σινεμά ρωτήστε τι είδος ταινίας θέλουν να δουν και τρέξτε στο dvdάδικο. Πέστε στους μισούς να φέρουν τα ποτά και στους υπόλοιπους τα τσιπς και τα ποπ κορν. Αράξετε στους καναπέδες σας να δείτε ό,τι ταινία χάσατε τον περασμένο χρόνο ή ακόμη και παλαιότερη. Οι πλείστε παρέες που επιλέγουν μια τέτοια βραδιά κάνουν και θεματικές βραδιές, αν για παράδειγμα θα δούνε θρίλερ κλείνουν φώτα και μετά λένε και ιστορίες τρόμου που γνωρίζουν οι ίδιοι. Από την άλλη σε πολλούς δήμους και κοινότητες υπάρχουν αμφιθέατρα που παίζουν πρόσφατες ταινίες με χαμηλό ή και καθόλου κόστος στο εισιτήριο. Οργανώστε την παρέα σας και απολαύστε μια βραδιά κάτω απ’ τα άστρα.

Πάμε για ποτάκι;
Να πιστέψω ότι στα σπίτια σας δεν έχετε όλοι από μια vodka, ένα gin και ένα whiskey; Πάρτε χυμούς και αναψυκτικά αράξτε σε μια αυλή ή σε ένα σαλόνι και κατεβάστε τα επιτραπέζια από τις σοφίτες. Δεν θα πιστεύετε πόσο καλά μπορείτε να περάσετε πίνοντας τα ποτάκια σας, παίζοντας ξανά Monopoly, Cluedo και Hotel. Φυσικά αν πάλι θέλετε να βγείτε, να δείτε νέο κόσμο, μια μικρή έρευνα θα σας οδηγήσει σε αγαπημένα στέκια όπως το Plato’s, το Octana και το Σκαλί, στα οποία μπορείτε με ελάχιστα ευρουλάκια να απολαύσετε την μπυρίτσα σας μαζί με την παρέα. Αν επιμένουν και για δεύτερο γύρο, ρωτήστε ποιος κερνάει τη δικιά σας, στο κάτω κάτω εσείς πόσες φορές κεράσατε;

Πάμε ψώνια;
Εδώ σας έχω τη λύση, βγείτε δοκιμάστε με την ησυχία σας ό,τι επιθυμεί η καρδούλα σας και περάστε καλά δεν είναι ανάγκη να αγοράσετε και κάτι και αν σας ρωτήσουν γιατί, ξέρετε… εσείς έχετε πιο έξυπνες λύσεις στο διαδίκτυο και φυσικά τις εκπτώσεις.

Πότε θα πάμε κομμωτήριο; (Μόνο για γυναίκες!)
Διοργανώστε ένα sleep over σπίτι της ελεύθερης της παρέας και πάρτε όλες τις βαφές σας και τα επιθυμητά χρώματα και βάψτε τα μαλλιά σας όλες μαζί. Αν κάποιας αποτύχει -πράγμα που αποκλείω – πάει την επομένη στο κομμωτήριο, τουλάχιστο η διασκέδαση θα της μείνει!

Και στα γενέθλια;
Καταλαβαίνω πως πια είναι αδύνατο να πάρετε έξω για φαγητό ή ποτό 10 άτομα για να τους κεράσετε. Στις υπεραγορές θα βρείτε διάφορες πίτσες, αλμυρά και μπουκίτσες στην κατάψυξη, αγοράστε με μέτρο μια μικρή ποσότητα και καλέστε τους όλους στου σπίτι όσο για το γλυκό κάντε μια ωραία δούκισσα, που είναι εύκολη, οικονομική και κανείς δεν αντιστέκεται και παίξτε το πρώτη νοικοκυρά. Στο κάτω κάτω κάποιος θα σας φέρει ένα ποτό και ένα γλύκισμα σας δώρο για να τα ταιριάξετε.

πηγή:dolce.com.cy