Τα 5 πιό δημοφιλή φτηνά στέκια της Αθήνας!


Ftina Pota blog


Καθώς σύντομα κλείνουμε 2 χρόνια λειτουργίας του ftinapota.gr, συλλέξαμε τα 5 πιό δημοφιλή στέκια της Αθήνας με βάση την επισκεψιμότητά τους στο site μας και σας τα παρουσιάζουμε!









Σε ένα νεοκλασικό του 1925 στην Πλάκα, άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου ένα καινούριο Art-Café με το όνομα “Κιμωλία”.  Οι ιδιοκτήτες του, μέλη μιας καλλιτεχνικής παρέας-οικογένειας (δύο ζωγράφοι και ένας μουσικός), ευελπιστούν να διαμορφώσουν έναν χώρο οικείο και καλλιτεχνικό, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες αυτών και των φίλων τους!

Ένας μικρός χώρος γεμάτος μουσική (κυρίως έντεχνα και ρεμπέτικα αλλά κάπου-κάπου ξεπετάγονται και λίγες ευχάριστα και αιφνιδιαστικά διαφορετικές μελωδίες) με απλή μα ιδιαίτερη διακόσμηση (δώσε βάση στα φωτιστικά στους τοίχους και σε ένα έπιπλο-τηλεόραση που [πλέον] θα το βρεις στο δρόμο σου προς τις τουαλέτες και το οποίο ζηλέψαμε μαζικά). Τα τραπέζια είναι πάντα γεμάτα με μεζέδες, μιας και με κάθε παραγγελία εμφανίζεται και κάτι από την κουζίνα.

Μπορεί να ιδρώσεις ανεβαίνοντας το λόφο του Στρέφη αλλά το καφενείο που επισκεφτήκαμε και αυτό το καλοκαίρι θα σε δροσίσει για τα καλά. Ο "Εξωστρεφής", αγαπημένο στέκι για βραδινές βόλτες και χαλάρωση τις μέρες που το θερμόμετρο φτάνει και ξεπερνάει τους 35 βαθμούς, σου δίνει την εντύπωση ότι βρίσκεσαι κάπου μακριά από το κέντρο της Αθήνας.

Έχεις όρεξη για μπύρα; Εάν είσαι από αυτούς που πίνουν μπύρα και μάλιστα με την κανάτα (μη γελάτε, είναι πραγματική επιλογή εδώ), αν βαρέθηκες τις πανάκριβες μπυραρίες της Αθήνας, μόλις βρήκες το στέκι σου! Κρύες μπύρες, κυρίως τσέχικες, με μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες και φιάλες και πολύ μεράκι από τα παιδιά που έχουν το μαγαζί.

Κλασικό, πάμφθηνο στέκι της Αθήνας, ένα υπερτοπικό καφενείο απέναντι από το Πεδίο του Άρεως που δε χρειάζεται πολλές συστάσεις. Όποιος έχει περάσει τα φοιτητικά του χρόνια στην Αθήνα είναι αδύνατον να μην έχει δοκιμάσει την ποικιλία του, να μην έχει πιεί ούζα στην αυλή του, να μην έχει περάσει αμέτρητες ώρες στο "Τηνιακό".

πηγή: ftinapota.gr