Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών στις 11 Νοεμβρίου


http://www.tsantiri.gr/wp-content/media/2012/10/klasikos-marathwnios-athinwn-11-11-300x225.jpg

Μεγαλειώδης αναμένεται η φετινή διοργάνωση του Κλασικού Μαραθωνίου Αθηνών, που λαμβάνει χώρα στις 11 Νοεμβρίου 2012.
Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών, γιορτάζει την 30η επέτειό του και το γεγονός αυτό αναμένεται να συνδυαστεί με μεγάλη συμμετοχή και έντονα εορταστικό κλίμα. Ήδη οι εγγραφές συμμετοχής για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, έκλεισαν καθώς συμπληρώθηκε το όριο των 6.000 μελών.
Σημειώνεται ότι πέραν από τη κλασική διαδρομή του Μαραθωνίου θα υπάρχει δυνατότητα συμμετοχής στο Δυναμικό Βάδισμα, στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα των 5 χιλιόμετρων ,στον Αγώνα Δρόμου 10 χιλιομέτρων, ενώ για τα παιδιά υπάρχει αγώνας 700μ.


Η εκκίνηση για το Μαραθώνιο Δρόμο και  στο Δυναμικό Βάδισμα δίνεται στις 09.00πμ από τον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της Αφετηρίας  στο Μαραθώνα και ακολουθείται η κλασική διαδρομή.
Η εκκίνηση στον ανοικτό Λαϊκό Αγώνα Δρόμου των  5χιλιομέτρων δίνεται  στις 08.30π.μ, μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο, επί της Λεωφόρου Βασ. Κωνσταντίνου (αριστερό ρεύμα), στο ύψος του αγάλματος του Γ. Αβέρωφ.
Η διαδρομή διατρέχει το ιστορικό κέντρο της πόλης της Αθήνας, περνώντας μπροστά από σημαντικά μνημεία και κτίρια της πόλης, όπως το Πολεμικό Μουσείο, η Βουλή, η Πλατεία Συντάγματος, η Ακρόπολη.
Ο Αγώνας Δρόμου των 10χιλιομέτρων, ξεκινάει στις 09.15 π.μ. μπροστά στο Παναθηναϊκό Στάδιο όπου και τερματίζει .
Ο Κλασικός Μαραθώνιος Αθηνών έχει μια μοναδική θέση στο διεθνές γίγνεσθαι, καθώς είναι ο μόνος που διεξάγεται επί της αυθεντικής, Ολυμπιακής Μαραθώνιας Διαδρομής. Η ευθεία των 42.195 μέτρων ξεκινάει από το Μαραθώνα, περνάει δίπλα τον Τύμβο του Μαραθώνα, διατρέχει μια σειρά δήμων της Αττικής γης και καταλήγει στην Αθήνα, μέσα στο υπέροχο μαρμάρινο στάδιο των Πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων του 1896, το Παναθηναϊκό Στάδιο.

ΠΗΓΗ: econews.gr
           tsantiri.gr