7 στέκια για καφέ και επιτραπέζια

του Γιώργου Κόκουβα

Τα επιτραπέζια παιχνίδια κερδίζουν όλο και περισσότερο έδαφος ως τρόπος διασκέδασης. Όχι μόνο επί του… τραπεζιού του σπιτιού μας, αλλά και των café, πολλά εκ των οποίων φροντίζουν να έχουν μια γωνιά γεμάτη παιχνίδια για όσους θέλουν μια παρτίδα, μαζί με τον καφέ τους.

Κάποια από αυτά τα café, όμως, ποντάρουν ακόμη περισσότερα στα επιτραπέζια, βάζοντάς τα στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ψάξαμε και σας προτείνουμε επτά από αυτά τα στέκια, που μπορούν άνετα να χαρακτηριστούν… «παιχνιδομάγαζα». 


*Playhouse (Βαλτετσίου 49, Εξάρχεια, τηλ: 210 3821200)

Ξεκίνησε το 2000 από ένα μικρό μαγαζάκι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και έβαλε κυριολεκτικά στο παιχνίδι πολλούς πρωτάρηδες, που από τον κόσμο των επιτραπεζίων γνώριζαν μόνο το τάβλι, άντε και το Trivial Pursuit. Στην Αθήνα, το Playhouse βρήκε την παιχνιδιάρικη γωνιά του στον πιο όμορφο πεζόδρομο των Εξαρχείων, και σερβίρει από τις 10 το πρωί (μέχρι τις 2 μετά τα μεσάνυχτα) καφέδες και ροφήματα για να συνοδεύσετε τις… παιχνιδοώρες σας. Περίπου πεντακόσια επιτραπέζια κάθε είδους (στρατηγικής, ταχύτητας, μνήμης, μπλόφας κλπ) κοσμούν από τους πολύχρωμους τοίχους μέχρι τα τραπέζια, ενώ το προσωπικό αναλαμβάνει να βρει για εσάς το κατάλληλο και να σας εξηγήσει τους κανόνες, ώστε να μην χρειαστεί να τους διαβάσετε μόνοι σας. Μόνο αρνητικό στοιχείο, η τσιμπημένη τιμή του κάθε παιχνιδιού (1€ την ώρα κατ’ άτομο, ξεχωριστά από ό,τι πιείτε). 
Tip: Μέχρι τις 27 Οκτωβρίου, γίνονται δεκτές συμμετοχές (5€ κατ’ άτομο) για το Πανελλήνια Πρωτάθλημα Titsu. Μάθετε περισσότερα εδώ.  

*PlayTime Café (Εύδηλου 9-11, Γουδή, τηλ: 210 7485601)
Εξίσου παιχνιδιάρικος, μοντέρνος χώρος, σχεδόν εξίσου μεγάλη ποικιλία σε επιτραπέζια (διαθέτει πάνω από 250 διαφορετικές επιλογές), αλλά το σημείο όπου επικρατεί το PlayTime είναι οι τιμές, καθώς εδώ θα απολαύσετε όσες ώρες παιχνιδιού θέλετε εντελώς δωρεάν, πληρώνοντας μόνο τον καφέ σας. Μπορείτε, επίσης, εδώ, πριν ή μετά την παρτίδα, να πάρετε το πρωινό σας ή να απολαύσετε ένα σάντουιτς. Με τον καφέ σας, μην χάσετε τα απολαυστικά μίνι ντόνατς. Από άποψη εξυπηρέτησης, τα παιδιά του café είναι στην διάθεσή σας καθημερινά για να απαντήσουν στις απορίες σας, αλλά ο «μέγας παιχνιδογνώστης» τους είναι παρών από Παρασκευή ως Κυριακή, μετά τις 18.00. Η λίστα με τα επιτραπέζια ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση, ενώ διοργανώνονται ενδιαφέροντα events όπως παρουσιάσεις νέων παιχνιδιών ή τουρνουά (πρόσφατα διοργανώθηκαν βραδιές… beer pong και Souvlaki Wars).  

*Playce (Λογοθετίδη 14, Αμπελόκηποι – 210 6990753 και 
Λ. Στρατάρχου Παγάγου 128, Ζωγράφου – 210 7755060)
Με δύο χώρους, στην περιοχή της Πανόρμου και στου Ζωγράφου, το Playce αποτελεί μία εκ των «μεγάλων δυνάμεων» στον τομέα των play café, καθώς διαθέτει πάνω από 300 τίτλους επιτραπεζίων, και τους κατάλληλους ανθρώπους να τους εξηγήσουν έναν προς έναν στους παίκτες. Στο fanpage του Playce στο Facebook μπορείτε να παρακολουθείτε τα νέα, τα επιτραπέζια που ψηφίζονται «παιχνίδια της εβδομάδας» και τα πάρτι που διοργανώνονται κατά καιρούς. Το κόστος είναι 1€ κατ’ άτομο, για όσες ώρες παιχνιδιού… αντέχει. 

*This House Rules
(Δημητρίου Ράλλη 4, δίπλα στην πλατεία Κασταλίας, Μαρούσι, τηλ: 2112126196)
Πιο φρέσκια άφιξη δεν γίνεται! Άνοιξε τις πόρτες του στις αρχές του Οκτωβρίου και προκαλεί όλους τους φίλους των επιτραπεζίων να ανηφορίσουν μέχρι το Μαρούσι για να διαπιστώσουν ότι πράγματι… this house rules. Μέχρι στιγμής το café μετρά περίπου 100 τίτλους επιτραπεζίων, που ταιριάζουν σε κάθε διάθεση, ενώ ο άνετος, φωτεινός χώρος και το απόλυτα παρεΐστικο κλίμα εγγυώνται ότι αυτή η διάθεση δεν θα είναι κακή. Στο πρόγραμμα σύντομα θα μπουν τουρνουά, special ημέρες αφιερωμένες σε παιχνίδι και άλλα events που σχετίζονται με τα αγαπημένα σας επιτραπέζια. Οι παιχνιδογνώστες του café είναι έτοιμοι για όλα, ενώ στην κουζίνα, οι… γευσιγνώστες ετοιμάζουν γλυκές αλχημείες για να συνοδέψετε τις παρτίδες σας. Το κόστος είναι 1,50€ ανά άτομο για όση ώρα και όσα παιχνίδια παίξετε.
*Acapus Café (Β. Λάσκου 39 & Αγίου Φανουρίου, Παγκράτι, τηλ: 210 7646573) 
Επική διακόσμηση σε βαθμό υπερβολής και αμετανότητα κλασική ροκ διάθεση θα συναντήσετε σε αυτό το παλιό στέκι στα όρια Παγκρατίου και Βύρωνα. Εδώ θα βρείτε αρκετές επιλογές επιτραπεζίων, αλλά και τραπεζάκι για ping pong, μπιλιάρδο, ποδοσφαιράκι και σκάκι – δεν αποκλείεται εδώ να βρείτε πολλούς υποψήφιους συμπαίκτες-σκακιστές. Στέκι για όλες της ηλικίες, το Acapus συνήθως ξενυχτά μέχρι αργά, πολύ μετά τα μεσάνυχτα.

*Balux Café – The House Project (Λ. Ποσειδώνος Β58, Γλυφάδα)  
Μια πρωτότυπη ιδέα, με θαλασσινή διάθεση αλλά ζεστό περιβάλλον, το House Project στο Balux αποτελεί στην ουσία ένα «σπίτι» με δωμάτια για κάθε γούστο. Ένα από αυτά είναι και το Playroom, με τεράστιους καναπέδες, μαξιλάρες και τραπέζια που σας περιμένουν για επιτραπέζια ή και παρτίδες Pro και άλλων videogames. Διοργανώνονται και ειδικές βραδιές με τουρνουά Pro, καθώς και νύχτες παρακολούθησης ποδοσφαίρου με ειδικά μενού των 10€.

*Baladoro Sports Café (Ηνίοχου 7, Γαλάτσι, τηλ: 210 2929296)

Πιο «αντρικό», το στέκι αυτό στο Γαλάτσι απευθύνεται αφενός στους φαν της μπάλας (οι μεγάλες οθόνες ενδείκνυνται για ομαδική παρακολούθηση των μεγάλων ντέρμπι) και αφετέρου στους φίλους των επιτραπεζίων. Περισσότερα από εκατό επιτραπέζια περιμένουν υποψήφιους παίκτες στα ράφια του café, ενώ πέρα από ροφήματα και ποτά, το Baladoro προσφέρει και επιλογές από snacks, club sandwich και μπαγκέτες. Διοργανώνονται επίσης τακτικά events, όπως τουρνουά τάβλι και πρωτάθλημα Titsu.

πηγή: in2life.gr