7 νέες αφίξεις στην νυχτερινή Αθήνα


του Γιώργου Κόκουβα




Βαρεθήκαμε να κάνουμε την συνήθη ερώτηση της εποχής: Βγαίνει ο κόσμος από το σπίτι του σε περίοδο κρίσης; Την ίδια στιγμή, πάντως, που κάποιοι αναρωτιούνται παρόμοια πράγματα, κάποιοι άλλοι βρίσκονται ήδη στο δεύτερο κοκτέιλ σε κάποιο ολοκαίνουριο μπαράκι, όπου δεκάδες θαμώνες γεμίζουν τα τραπεζάκια, τις μπάρες, τα πεζοδρόμια ή ολόκληρο τον πεζόδρομο μπροστά του. 

Αλήθεια, περάσατε τον τελευταίο καιρό από την Κολοκοτρώνη και τις παρόδους της; Αν η απάντηση είναι καταφατική, σίγουρα δεν χρειάζεται να σας πούμε περισσότερα. Θα γνωρίζετε πως η διασκέδαση στην νυχτόβια Αθήνα δεν έχει πεθάνει, και πως τα μπαράκια ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, με φρέσκες ή και πιο κλασικές ιδέες. 

Από το κέντρο μέχρι τα όλο και πιο hot Βόρεια Προάστια, και από τις ροκ διαθέσεις του DJ μέχρι πιο νοσταλγικές προσεγγίσεις στο ύφος τους. Τριγυρίζουμε σε επτά από αυτά τα “new entries” bars της πόλης, και ανακαλύπτουμε τα νέα hot spots της αθηναϊκής διασκέδασης, που προσθέτουν στον νυχτερινό χάρτη νέες αφορμές για ποτό μετά τη δουλειά ή για την σαββατιάτικη έξοδο. 

*Drunk Sinatra (Θησέως 16, τηλ: 210 3313733)  


Το vintage ήρθε για να (ξανα)μείνει και η στενόμακρη μπάρα του Drunk Sinatra ποντάρει σε αυτή τη διάθεση στο στενάκι της Θησέως, κοντά στην πιάτσα της Κολοκοτρώνη. Εδώ θα απολαύσετε το ποτό σας υπό το άγρυπνο, αλλά όχι τόσο νηφάλιο βλέμμα του Frank που λοξοκοιτάζει από τους τοίχους, ενώ, όσο ο καιρός το επιτρέπει, θα πάρετε το ποτό ανά χείρας και θα σταθείτε στον πρώην ήσυχο πεζόδρομο της οδού Θησέως, όπου, τουλάχιστον στο τέλος της εβδομάδας, γίνεται το αδιαχώρητο. Προφανώς τα νέα των καινούριων hot spots μαθαίνονται γρήγορα, επομένως μην περιμένετε να βρείτε ποτέ άδειο το Drunk Sinatra, όποια ώρα κι αν το επισκεφθείτε. Η διάθεση του DJ είναι πάντα funky, με jazz, swing και bossa nova πινελιές, και με αυστηρό όριο την δεκαετία του ’70. Προφανώς, οι καινούριες ιδέες, ποντάρουν στις παλιές. Και ο κατάλογος των κοκτέιλ, ποντάρει σε σπιτικά υλικά και στη δημιουργική φαντασία της έμπειρης μπάρας του θείου Φράνκι. 

*42 (Κολοκοτρώνη 3, τηλ: 6948242455)  


Συνεχίζουμε με την ίδια διάθεση, εκείνη δηλαδή που έχει γίνει θεσμός πλέον στα μπαράκια του εμπορικού τριγώνου. Μένουμε, λοιπόν, στην οδό Κολοκοτρώνη, και πηγαίνουμε στην αρχή της, εκεί που ο πολύβουος δρόμος συναντά μια μίνι πλακόστρωτη «πλατεία», ζωσμένη από στοές και αθηναϊκές πολυκατοικίες. Εκεί κρύβεται το 42, σε έναν μεγάλο, ατμοσφαιρικό χώρο, στον οποίο ο φωτισμός, το ξύλο και η νουάρ διακόσμηση δίνει ένα ξεχωριστό αριστοκρατικό στιλ. Η μπάρα φροντίζει να δροσίζει τον ουρανίσκο μας με προσεγμένα κοκτέιλ από βραβευμένους bartenders και με λίστα που ανανεώνεται συχνά, για να μην τα βαρεθούμε ποτέ (από 8-10€), ενώ οι μουσικές κινούνται σε jazz και soul μονοπάτια, χωρίς να λείπουν οι ευχάριστες εκπλήξεις έκτακτων events – όπως αυτό του πάρτι του Φεστιβάλ «Νύχτες Πρεμιέρας» που κάλεσε πρόσφατα τον Φατίχ Ακίν στην κονσόλα για ένα μίνι ταξίδι στην Ανατολή. Ο χώρος λειτουργεί από το πρωί και για το καθημερινό καφεδάκι. 

*Monk (Κολοκοτρώνη 15-17, τηλ: 210 7655570)  Μετρά περίπου έναν χρόνο παρουσίας στο κέντρο της Αθήνας, αλλά έχει ήδη αποκτήσει τους φανατικούς θαμώνες του, που επιστρέφουν κάθε βράδυ να «εξομολογηθούν» τον πόνο τους στον Μοναχό. «Where important sinners meet» γράφει με πλατιά γράμματα η ταμπέλα και οι υπεύθυνοι του Monk μας καλούν να «κάνουμε ένα διάλειμμα από τον Παντελή Παντελίδη» και να ποντάρουμε στα ενδιαφέροντα DJ sets και τα πάρτι, που έχουν τον μουσικό προσανατολισμό «all around». Πιάστε θέση νωρίς στην ατμοσφαιρική του μπάρα, καθώς τις καθημερινές, 18.00-21.00, το happy hour ρίχνει τις τιμές των ποτών από τα 7 στα 5€ και των κοκτέιλ στα 7€. 

*Souel (Κεραμεικού 110, Κεραμεικός, τηλ: 2130371200)  


«Ετοιμάζεις τον κήπο… βρέχει. Ετοιμάζεις το μέσα… χαρά Θεού!» Γι’ αυτό και πλέον το Souel, η καλοκαιρινή άφιξη στον Κεραμεικό που μας έκλεψε την καρδιά με τον κήπο του, όπως μας δηλώνει, είναι έτοιμο για όλα: Αν το θερμόμετρο μείνει σταθερό σε επίπεδα… Αυγούστου, θα απολαύσουμε το happy hour του (Δευτέρα ως Πέμπτη, 21.00-23.00) στην πανέμορφη αυλίτσα, που αποδεικνύει πώς μπορεί μια αναξιοποίητη γωνιά να μεταμορφωθεί σε γαλλικό κήπο με στιλ που διαφέρει από καθετί στην γειτονική φασαριόζικη γειτονιά του Γκαζιού. Αν πάλι ο χειμώνας δεήσει να έρθει, θα αφήσουμε μετά λύπης μας τα μεγάλα παρεΐστικα τραπέζια, τους άνετους καναπέδες και τα πεζούλια της αυλής, για να μεταφερθούμε στον καλαίσθητο εσωτερικό χώρο και να απολαύσουμε εκεί το προσεγεμένο Bramble και το Lemon Tree cocktail που έχουμε ξεχωρίσει. 

-Tip: Αυτό το Σάββατο 20/10, η ΜΚΟ Praksis έχει γενέθλια και τα γιορτάζει στο Souel, όπου μπορούμε να γνωρίσουμε τους ανθρώπους και τις δράσεις της συνοδεία των κινηματογραφικών μουσικών του Souel. Μάθετε περισσότερα εδώ.  

*Ctalin (Αγίου Νικολάου 2, Χαλάνδρι. 210 6826815)  Ως alternative vintage αυτοχαρακτηρίζεται το μπαράκι που ήρθε να προστεθεί φέτος στην πιάτσα της πλατείας Χαλανδρίου. Πλάι στο Petit Fleur, το νέο στέκι υπόσχεται χαλαρή διάθεση, παρά την αυστηρή φάτσα του Ιωσήφ που δεσπόζει, και ποντάρει όχι στην cosmopolitan glam προσωπικότητα, αλλά στην εναλλακτικότητα που του χαρίζει η βιομηχανική διακόσμηση και η ευχάριστη μουσική, που λειτουργεί ως background για τις συζητήσεις της παρέας. Μπορεί εδώ να μην χορέψετε μέχρι το πρωί, αλλά σίγουρα θα βρείτε την νέα σας χαλαρή γωνιά στα Βόρεια Προάστια - ακόμα και στα... σκαλάκια της εκκλησίας. 

*Garden 4 (Κεραμεικού 4, Χολαργός, τηλ: 210 6531888)  


Σε μια όμορφη γωνιά του Χολαργού, οι «εγκέφαλοι» πίσω από το bar-restaurant Garden 4 δημιούργησαν ένα στέκι πιο… οικολογικό από οποιοδήποτε άλλο. Τα πάντα εδώ ανακυκλώνονται μετά την χρήση τους, το νερό έρχεται φιλτραρισμένο, ενώ όσο δεν καταναλώσετε, καταλήγει στα λουλούδια της αυλής. Το Garden 4 αγαπά επίσης και τα εναλλακτικά μέσα μετακίνησης, γι’ αυτό και διαθέτει χώρο parking για ποδήλατα. Πάνω απ’ όλα, όμως, οι ιδιοκτήτες του έχουν δημιουργήσει ένα feelgood στέκι για ποτό ή φαγητό, με λίστες βασισμένες σε παραδοσιακές γεύσεις και μυρωδιές που τείνουν να ξεχαστούν. Από τις 6 Οκτωβρίου το Garden 4 εγκαινίασε την χειμερινή σεζόν, και πέρα από τον ολάνθιστο κήπο του, έχει να υπερηφανεύεται και για τα πάρτι στον εσωτερικό του χώρο – μείνετε ενημερωμένοι για τα events του εδώ.  

*Η Έλη του Κλου (Λ. Πεντέλης 110, Βριλήσσια, τηλ: 2108037773)  


Προχωράμε ακόμη πιο βόρεια, για να διαπιστώσουμε πως τα Β.Π. ανανεώνονται συνεχώς, συστήνοντάς μας τα πιο χαριτωμένα μαγαζάκια με την πιο έντονη προσωπικότητα. Η Έλη του Κλου στα Βριλήσσια είναι ένα all day στέκι, ρομαντικό, ποπ και νοσταλγικό. Τα απαλά του χρώματα, τα τρενάκια και οι παιχνιδιάρικες διακοσμητικές πινελιές, ο μαυροπινακας και η όμορφη αυλίτσα του φιλοξενούν όχι μόνο τον καφέ της ημέρας στο τεράστιο κεντρικό τραπέζι της «σπιτικής» βιβλιοθήκης (μην ξεχάσετε να τον συνδυάσετε με τα τρομερά γλυκά ημέρας), αλλά και τα νυχτερινά κοκτέιλ, που δημιουργεί η bartender Στέλλα Βασιά με homemade μαρμελάδαες και βότανα. Κάθε Τρίτη και Παρασκευή, ο DJ βγάζει jazz, ethnic και freestyle άσσους από το μανίκι του, ενώ τα Σάββατα δεν αποκλείεται να πετύχετε κάποιο ελληνικό συγκρότημα για live… κλου.


πηγή:in2life.gr