Εν Αιθρία: Η μπυραρία της παρέας στη Νέα Φιλαδέλφεια

http://www.neolaia.gr/wp-content/uploads/2012/10/enaithria.jpg
Βράδυ Τετάρτης, τι καλύτερο απ’ το να πάρεις την παρέα σου και να πάτε για μπύρες. Έτσι κι εγώ, μάζεψα την παρέα μου και κατεβήκαμε Ν. Φιλαδέλφεια.  Τους οδήγησα στην καλύτερη, για μένα, μπυραρία της περιοχής, εν ονόματι Εν Αιθρία, γνωστή και ως το στέκι της παρέας και της καλής μάσας. Είναι το παλίο αρχοντικό νεοκλασσικο σπίτι μας, με τους ζωγραφισμένους στο χέρι τοίχους και τις ιδιαίτερες βεράντες όπου μας φιλοξενεί από το πρωί για το καφεδάκι μας, μέχρι αργά το βράδυ.
Η Εν Αιθρία , λοιπόν, είναι γνωστή για τη μεγάλη  ποικιλία από μπύρες που σερβίρει, αφού έχεις να επιλέξεις ανάμεσα σε τουλάχιστον 30 διαφορετικά είδη μπύρας. Προσωπικά κάθε φορά που πηγαίνω, δεν ξέρω ποια να πρωτοδιαλέξω. Αξίζει να τη συνδιάσεις όμως και με μεζέ.  Θες δεν θες, θα μπεις στον πειρασμό αφού βλέπεις συχνά να περνάνε από δίπλα σου λαχταριστές μερίδες κρεατικών. Συνήθως πάντα καταλήγω στη ποικιλία 4ων ατόμων για να γευόμαστε όλα τα καλούδια που έχει (κοτοπουλο,λουκάνικο, κότσι κλπ ) και φεύγουμε όλοι πάντα ικανοποιημένοι από φαγητό. Και η τσέπη μας βγαίνει σχεδόν ικανοποιημένη.


Κάθε φορά, πριν φύγω από το μαγαζί, ρίχνω ένα βλέμμα στην επιγραφή που έχει στην είσοδο: «We believe that beer will make the world better». Συμφωνώ απόλυτα.. Ελπίζω κι εσείς.
Συντάκτρια | Μαριάννα Χανιώτη