5 τρόποι για να κάνεις Χριστούγεννα χωρίς λεφτά

http://www.koolnews.gr/wp-content/uploads/2012/12/afragkos.jpg
Χριστούγεννα και άφραγκος. Δεν είναι κάτι καινούργιο, δεν είναι κάτι που πρέπει να σου ρίξει την ψυχολογία, επίσης! Αλλά πάντα υπάρχουν οι τρόποι, με απλές και φθηνές κινήσεις, για να κάνεις τη διαφορά. Άλλωστε, από τη στιγμή που είσαι ξεχωριστός, θα πρέπει να πράττεις ανάλογα, για να δικαιολογείς τον τίτλο σου.
5. Παραμονή Χριστούγεννα λες τα κάλαντα
Δεν χρειάζεται να πας στους άγνωστους. Πες τα στους συναδέλφους σου, στο αφεντικό σου… Και ρίχνεις την ατάκα στο τέλος «δώσε κάτι για το καλό ρε τσιφούτη». Δεν είναι ντροπή. Φρόντισες να τους κάνεις να χαμογελάσουν. Αν είσαι και καλλίφωνος, ένας λόγος παραπάνω. Ένα 50αρικο λογικά θα το μαζέψεις…
4. Είναι μπάρμαν ο κολλητός μου
Βράδυ παραμονής και θέλεις να βρεθείς κάπου… κοσμικά, αλλά «τζαμπατζέ» επίσης. Τι καλύτερο από το να μαζευτεί το παρεάκι στο μπαρ που δουλεύει ο κολλητός; Εντάξει, το αφεντικό έχει πάρει χαμπάρι τι παίζει, αλλά σας πάει γιατί είστε καλή παρέα. Ένα ποτό πληρώνεις, τα υπόλοιπα είναι free.
3. Χριστουγεννιάτικο τραπέζι
Δεν μπορεί, να μην έχεις φίλο έναν Χρήστο ή μια Χριστίνα, που θα πας να φας μεσημέρι εκεί… Αν όχι, κάτι δεν έχεις κάνει καλά τα προηγούμενα χρόνια και θα πρέπει να το διορθώσεις. Εναλλακτικά, μπορείς να κάνεις μια τεράστια χάρη στην κοπελιά σου και να δεχθείς να πας για φαγητό στο σπίτι των γονιών της. Άλλωστε έχει διαβάσει τόσα άρθρα για το πώς θα τους αντιμετωπίσεις και θα τους «κερδίσεις»!
2. Μοίρασε… απλόχερα δώρα!
Όλοι ξέρουν πως δεν έχεις φράγκα. Παρόλα αυτά, δεν είσαι «τσίπης». Κατεβαίνεις στο Μοναστηράκι και αγοράζεις ξεχωριστά βιβλία, περιοδικά ή ακόμη και βινύλια… Με περίπου 30 ευρώ, θα μπορέσεις να καλύψεις όλες τις «ανάγκες» και να μπορέσεις να καταφέρεις να εκπλήσσεις ευχάριστα αυτούς που αγαπάς!
1.Κάνε εκείνη ευτυχισμένη
Ξέρει την οικονομική σου στενότητα, αλλά δεν μπορεί να είσαι μίζερος. Άλλωστε, είναι το κορίτσι σου. «Με 500 κατοστάρικα, από την Καλλιθέα», τραγουδούσε προφητικά –και για σένα- ο Καρβέλας. Γιατί όχι; Άλλωστε κάποια στιγμή, θα της τα σκίσει-λέμε τώρα. Μην κλαις και τα λεφτά που έδωσες. Βέβαια, δεν θα πρέπει να μείνεις εκεί. Πάρε ένα κρασάκι, ροζέ θα προτείναμε, γράψε ένα cd με τραγούδια που της αρέσουν και πήγαινέ την μια βόλτα από τη στολισμένη πόλη. Στη συνέχεια, ανηφόρισε σε ένα σημείο που έχεις βρει και έχεις μια πανοραμική θέα. Άνοιξε το κρασάκι, βάλε repeat στο cd, δώσε της τα δώρα… Προαιρετικά, έχε και ένα βαζάκι πραλίνα μαζί σου. Δεν θα το ξεχάσει ποτέ!

πηγή:  koolnews.gr