Λεωφόρος Δεκελείας: Βόλτα στα καλύτερα στέκια του πιο...Original δρόμου!


Περπατήσαμε έναν από τους πιο ζωντανούς δρόμους της Αθήνας. Και τα ανακαλύψαμε όλα! Στυλάτα cafés, μεζεδοπωλεία με σπάνια εδέσματα, μπυραρίες με δεκάδες ετικέτες και θεόρατες ποικιλίες κρεατικών αλλά και bars με δυνατά πάρτι που κάνουν τους ντόπιους και όχι μόνο να μη φεύγουν ποτέ από τη Ν. Φιλαδέλφεια! Δοκίμασέ το και θα καταλάβεις!
Βarsol
Το πιο hip στέκι της Ν. Φιλαδέλφειας, το Barsol, εδώ και 2 χρόνια έχει αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και ενδείκνυται για όλες τις ώρες της ημέρας. Ξεκίνα από το πρωί με ποιοτικό espresso και εντυπωσιακό latte art από τους έμπειρους baristas και συνέχισε με την καλοκαιρινή λίστα των cocktails που θα απολαύσεις στην μπάρα του με το βιομηχανικό design. Όταν νυχτώνει, το Barsol αλλάζει πρόσωπο και γίνεται ένα ατμοσφαιρικό bar με ξένες mainstream και pop μουσικές που τα παρασκευοσάββατα ανεβάζουν τη διάθεση. Στα plus τα live του με εναλλασσόμενα σχήματα κάθε Τρ. με ελεύθερη είσοδο. Εσύ ακόμα να το κάνεις στέκι σου; Καθημερινά από 08:00.
(Πλ. Ελευθερίου Βενιζέλου, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2529300)
Νέος Κρίνος
Παλαιό μαγαζί που μετατράπηκε σε παραδοσιακό καφενείο ιδωμένο με σύγχρονη ματιά, σε γωνιά σημείο αναφοράς για τη Ν. Φιλαδέλφεια. Οι συλλεκτικές ρετρό φωτογραφίες και οι ζωγραφιές από την καλλιτέχνιδα Sophie, του δίνουν μοντέρνα αλλά και νοσταλγική αίσθηση! Θα δεις κόσμο όλων των ηλικιών που το επιλέγει για τους τραγανούς λουκουμάδες με μέλι, τον ελληνικό στη χόβολη, τα γλυκά κουταλιού (μπορείς να τα πάρεις και σπίτι), το κανταΐφι με κρέμα και το μυρωδάτο γαλακτομπούρεκο. Οι μερακλήδες διαλέγουν με κέφι τσιπουράκι με ποικιλία. Καθημερινά από 06:00. (Δεκελείας 118, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ.210 2513220)

BRAUAHUS
Ένα σπίτι του 1928 μετατράπηκε, μετά από μια ιδέα φίλων, σε μια από τις πιο ατμοσφαιρικές μπυραρίες της Αθήνας. Μεγάλη ποικιλία σε μπύρες από όλον τον κόσμο και 5 διαφορετικές βαρελίσιες σερβίρονται, εκτός από τα κλασικά ποτήρια, και σε μίνι βαρελάκια 2 έως 5 λίτρων που είναι ιδανικά για παρέες. Το ιδιαίτερο μενού αποτελείται από δημιουργικές συνταγές που συνδυάζουν τις βαυαρικές σπεσιαλιτέ με τη μεσογειακή προσέγγιση. Το κότσι που λιώνει στο στόμα και μαγειρεύεται αργά για 5-6 ώρες με μέλι είναι από τα δυνατά του πιάτα, όπως και οι σαλάτες με τα ολόφρεσκα λαχανικά και τα μυρωδάτα ορεκτικά. Mη χάσεις τον κυριακάτικο μπουφέ (13:00-17:00), όπου με €10/άτομο έχεις απεριόριστη κατανάλωση φαγητού.Τιμή €15-18. Καθημερινά από 11:00.
Tip: Η κουζίνα παραμένει ανοιχτή μέχρι αργά (01:30-02:00).
(Δεκελείας 67, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2510777)

Εν Αιθρία
Μια από τις πιο χαρακτηριστικές μπυραρίες της περιοχής σε αρχοντικό του '30 με ωραία βεράντα. Ξεχωρίζει για την ιδιαίτερη, ζωγραφισμένη στο χέρι διακόσμηση από την Αγγλίδα ζωγράφο Sophie (που έχει επιμεληθεί και τα υπόλοιπα μαγαζιά της ίδιας διεύθυνσης, το Hacienda, τον Κρίνο και τον Λεμονόκηπο). Εδώ θα βρεις πάνω από 100 διαφορετικές μπύρες, μεταξύ άλλων και Ελλήνων μικροπαραγωγών, λαχταριστές ποικιλίες, μεζέδες, σαλάτες και χονδροκομμένες πατάτες στο χέρι. Η κουζίνα παραμένει ανοιχτή μέχρι τις 02:30. Tιμή: €15-18/άτομο. Καθημερινά από 09:00.
(Βρυούλων 4 & Πλ. Πατριάρχου, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2582751)
Hacienda
Το must στέκι της περιοχής στον πεζόδρομο ανήκει στην ίδια οικογένεια με τον Λεμονόκηπο, τον Κρίνο και το Εν Αιθρία, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής. Θα το βρεις πάντοτε γεμάτο με παρέες που αράζουν για καφεδάκι ή χαλαρό ποτό. Συνδυάζει ethnic διακόσμηση, νησιώτικη αύρα με ρακόμελα και μεξικάνικη ατμόσφαιρα με δυνατά mojitos. Επίλεξε τα τραπεζάκια έξω για προβολή αγώνων στον προτζέκτορα και, αν είσαι, τυχερός θα πετύχεις και μουσικοχορευτικά event στο δρόμο με άρωμα Κούβας ή Χιλής. Τιμή: €6/ποτό. Καθημερινά από 09:00. (Σάρδεων 3, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2533754)
Pasta Bar
Το Pasta bar είναι ένα πρωτότυπο concept που μετρά μόλις λίγους μήνες και φέρει τη σφραγίδα του Στέφανου Σαράντου, γνωστού chef με τεράστια προϋπηρεσία στα καλύτερα ξενοδοχεία της Ελλάδας και του εξωτερικού, αλλά και σε διάσημα εστιατόρια της Μυκόνου. Εδώ βασικός κορμός είναι το καλό φαγητό και η φιλική ατμόσφαιρα. Εμπνευσμένο από τα κλασικά delis της Ν. Υόρκης, όπου η κουζίνα περιβάλλεται από μια μπάρα επιτρέποντας στους πελάτες να βλέπουν τους chef στη διάρκεια της διαδικασίας παραγωγής, το Pasta bar είναι ένα μαγαζί της γειτονιάς που ασπάζεται τη φιλοσοφία της φιλικής ατμόσφαιρας, της χαλαρής διάθεσης και της προσωπικής επικοινωνίας. Στο μενού του θα συναντήσεις ολόφρεσκα υλικά σε μοναδικούς συνδυασμούς ,τα οποία σε κάνουν να θέλεις να το επισκεφθείς ξανά και ξανά προτιμώντας τα τραπεζάκια στον πεζόδρομο τόσο για πλήρες γεύμα όσο και για καφέ. Τα φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά συνδυάζονται με 15 διαφορετικές σάλτσες (κάποιες ιδανικές για vegeterians) που φτιάχνονται με υλικά βιολογικής γεωργίας και συνθέτουν ένα δημιουργικό και πεντανόστιμο μενού. Επίσης δοκίμασε κάποια από τα risotti, τα νιόκι πατάτας και τις δροσερές σαλάτες, ενώ υπάρχει και η επιλογή των ζυμαρικών χωρίς γλουτένη. Καθημερινά από 13:00.
(Δεκελείας 136, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 213 0055519)
Λεμονόκηπος
Στην καταπράσινη αυλή ενός αρχοντικού της δεκαετίας του '30 (που είναι διακοσμημένο στο χέρι από την Αγγλίδα ζωγράφο Sophie), χρώματα, αρώματα και γεύσεις μπλέκονται με τον πιο όμορφο τρόπο! Οι λεμονιές σκορπούν σκιά, δροσιά και ευωδιές, η κουζίνα προτείνει τις πιο νοσταλγικές συνταγές με ολόφρεσκα υλικά, το περιβάλλον είναι φιλικό και οι τιμές εξαιρετικές. Από το μενού επίλεξε μεζεδάκια που μαγεύουν τον ουρανίσκο όπως ρεβίθια με μανιτάρια στη γάστρα, σουπιά τηγανητή στο μελάνι της, γουρουνοφάσουλα (γίγαντες με χοιρινό στο φούρνο) και άλλες λιχουδιές που κοστίζουν μόλις €3, αλλά και ποικιλία σε κυρίως πιάτα κρεατικών ή ψαρικών με €6-7. Θα τα συνοδέψεις με μυρωδάτο τσίπουρο, ούζα από όλη την Ελλάδα, μπύρες και εκλεκτά κρασιά και θα ζήσεις ολοκληρωμένη τη μαγεία του πιο... νόστιμου Λεμονόκηπου που θα γίνει το αγαπημένο στέκι σου στη Ν. Φιλαδέλφεια! Καθημερινά από 12:00.
(Aγ. Τριάδος 11, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2588611)
LANCELOT
Μια αυθεντική βαυαρική μπυραρία με μεσαιωνικό look, πέτρα, ξύλο και απίθανες γεύσεις που θα σε κάνουν θαυμαστή της! Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βαρελίσιες μπύρες αλλά και σε ετικέτες από όλον τον κόσμο που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Όσο για τις γεύσεις, θα σε βάλουν στα πιο γευστικά διλήμματα! Σπιτικό μπιφτέκι μαριναρισμένο για 7 ώρες, καλαμάκια, λουκάνικα με πορτοκάλι ή κοτόπουλο και πρωταγωνιστής το κότσι που για 5,5 ώρες ψήνεται μέχρι να γίνει λουκούμι. Εσύ θα καταφέρεις να αντισταθείς Ενδ. τιμή: €15-18/άτομο. Καθημερινά 10:00- 02:00, Παρ.-Σάβ. 11:00-04:00.
(Σμύρνης 55, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2528708)

Β-ΚΟΥΤΙ
Πρόκειται για ένα από τα πιο ιδιαίτερα και arty στέκια της Δεκελείας με ζεστή μπαρόκ διακόσμηση που παραπέμπει σε γαλλικό καμπαρέ με '30s-'40s ατμόσφαιρα, απλίκες, κουρτίνες και ρομαντικά αντικείμενα. Εδώ και πέντε χρόνια διαθέτει φανατικό κοινό από τη Ν. Φιλαδέλφεια και όχι μόνο... Στην όμορφη μπάρα του θα απολαύσεις ποτάκι, cocktails ή μπύρα συντροφιά με oldies, swing, jazz ήχους αλλά και rock αναφορές. Τα lives του αποτελούν πόλο έλξης τις Δευτέρες και τις Πέμπτες με rock έντεχνο και ελληνικό έντεχνο ρεπερτόριο αντίστοιχα, ενώ κατά καιρούς διοργανώνει stand up comedy για το θεατρόφιλο κοινό του. Καθημερινά από 10:00 και για καφέ. (Ν. Τρυπιά 33, & Βρυούλων, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 6976 610005)
CAMEO
Το στέκι της παρέας που συνδυάζει ελληνικό στη χόβολη από το πρωί, νεανικές παρουσίες στην μπάρα του, minimal διακόσμηση και εντυπωσιακή ποικιλία σε malt whisky. Πολυσυλλεκτικό café-bar με μεγάλη ιστορία στην περιοχή από το 1993, από το οποίο έχουν περάσει πολλές λαμπερές υπάρξεις για το πρώτο ποτό της βραδιάς ή τον τελευταίο espresso της ημέρας. Θα το βρεις σε απόσταση αναπνοής από την πολυσύχναστη Δεκελείας και θα το ξεχωρίσεις εύκολα από το χαλαρωτικό περιβάλλον με τα γήινα χρώματα και το ανοιχτό deck που γεμίζει με κόσμο από νωρίς. Πολύ συχνά διοργανώνονται lives που ανεβάζουν τη διάθεση στο κόκκινο, ενώ στο ρεπερτόριό του θα ακούσεις από latin μουσικές με χορευτικό και ανεβαστικό mood αλλά και πιο πρόσφατες ελληνικές επιτυχίες που κάνουν το Cameo να δονείται από κέφι! Ηighlight ο ακαταμάχητος ιδιοκτήτης Θανάσης, που έχει μια απάντηση σε κάθε σου ερώτηση με τον δικό του ιδιαίτερο τρόπο! Καθημερινά από 08:00. (Δεκελείας 88, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2511145)
Σαν άλλοτε
Με μεράκι και προσωπική εργασία, ένα προσφυγικό οίκημα της δεκαετίας του '30, από τα πρώτα της Ν. Φιλαδέλφειας, μετατράπηκε στο πιο παρεΐστικο στέκι της περιοχής. Το κοινό του το προτιμά σταθερά εδώ και πέντε χρόνια και θα το δεις να συχνάζει στην πανέμορφη βεράντα και στην ανθοστόλιστη αυλή του! Τι καλύτερο από το άραγμα στον όροφο με την παρέα για ελληνικό καφέ όπως παλιά, αλλά και τσίπουρο ή ουζάκι με κρύα πιάτα και mini ποικιλίες σε πολύ προσιτές τιμές, που κάνουν κάθε στιγμή να φαίνεται σαν μια μικρή εκδρομή μέσα στην πόλη; To συνοικιακό στέκι διοργανώνει κατά καιρούς lives (rock τις Πέμπτες, πιο λαϊκά και ρεμπέτικα μονοπάτια τις Κυριακές), όπου θα δεις όλες τις παρέες να γίνονται μία και να διασκεδάζουν μέχρι αργά!Tip: Δοκίμασε ρακή ή ρακόμελο, το «δυνατό χαρτί» του μαγαζιού.
Ενδ. τιμή €10 το άτομο. Καθημερινά από 11:00. (Δεκελείας 132, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2520254)

Μystique
Αν ψάχνεις ένα στέκι με αέρα Ν. Υόρκης, χαλαρή ατμόσφαιρα, minimal διακόσμηση και κεφάτα events, βρίσκεσαι στο κατάλληλο μέρος. Το café-bar Mystique δικαιώνει τον τίτλο του αγαπημένου της παρέας, διότι ενδείκνυται για χαλαρό καφέ το πρωί και άραγμα στους καναπέδες, αλλά και για afternoon drink μετά το γραφείο και το βράδυ. Κάθε Δευτ. και Πέμ. φιλοξενεί latin σχολή χορού με δωρεάν μαθήματα, ενώ όταν τα φώτα χαμηλώνουν μετατρέπεται σε bar που σε κερδίζει αμέσως με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό του και τη φιλική εξυπηρέτησή του. Η τεράστια ποικιλία ποτών στην designάτη μπάρα του, τα καλοφτιαγμένα Mojitos από τους bartenders και η mainstream μουσική στα decks είναι ο συνδυασμός που θα σε κάνει να το λατρέψεις και να το προτιμάς για την καθημερινή σου έξοδο. Καθημερινά από 08:30. (Λεωφ. Δεκελείας 78, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2510868)

Crepes de France
Η μαγική ζύμη της κρέπας του εδώ και 18 χρόνια κάνει θραύση σε όλους τους καλοφαγάδες της Αθήνας. Ο Αργύρης πήρε τη συνταγή από Γάλλο γέροντα και τη μετέτρεψε στην πιο γευστική λιχουδιά που μπορείς να απολαύσεις, σε αμέτρητους γλυκούς και αλμυρούς συνδυασμούς -και σίγουρα θα ξαναέρθεις για...encore! O μικρός και κομψός χώρος, σε απόσταση αναπνοής από τη Δεκελείας, παραπέμπει σε γαλλικό bistrot. Εκτός από τον καφέ και την κρέπα σου, μπορείς να πάρεις και μια μοσχομυριστή βαφλίτσα με υπέροχο παγωτό και φρέσκα φρούτα! Καθημερινά 15:00-05:00.
(Φαναρίου 2, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 210 2584606)

33ds
Πού θα βρεις στυλάτα casual ρούχα για άνδρες και γυναίκες, νεανικά φορέματα αλλά και πιο βραδινές προτάσεις, αξεσουάρ, τσαντάκια, χειροποίητα κοσμήματα και μάλιστα σε πολύ προσιτές τιμές; Στο 33ds, που βρίσκεται σε κεντρικότατο σημείο στη Λεωφ. Δεκελείας και θα κάνει τις εμφανίσεις σου talk of the town! Tα brands που θα συναντήσεις είναι τα μοναδικά Scotch and Soda με τα απίστευτα logos-ατάκες, τα Devotion αλλά και προϊόντα από ελληνικές βιοτεχνίες όπως οι Anelle, Nubas και άλλες ανερχόμενες εταιρείες που συνδυάζουν την ποιότητα με την εξαιρετική τιμή! (Λεωφ. Δεκελείας 78, Ν. Φιλαδέλφεια, τηλ. 211 7056415)

πηγή: athensmagazine.gr