Κόλπα για φθηνές καλοκαιρινές διακοπές.


Διακοπές…στην κρίση γιατί "θέλω διακοπές τώρα"! Αν δεν έχετε σπίτι δικό σας ή την δυνατότητα να φιλοξενηθείτε λίγες μέρες από συγγενείς ή φίλους μην απογοητεύεστε, υπάρχει τρόπος να κάνετε το καλοκαιρινό σας όνειρο πραγματικότητα. Περιορίστε τα έξοδα σας στις διακοπές με τα παρακάτω κόλπα.


Ξεχάστε τις διακοπές Ιούλιο και Αύγουστου –ακόμα και τις 2ήμερες αποδράσεις- που οι τιμές παίρνουν τα ύψη. Ιούνιο και Σεπτέμβριο οι τιμές σε καταλύματα είναι μειωμένες κατά 50%. Για παράδειγμα αυτό το διάστημα βρίσκετε  σε ξενοδοχείο 2κλινο με πρωινό στην Χαλκιδική από 30 και ενοικιαζόμενο δωμάτιο από 20
Η μετακίνηση με το αυτοκίνητο μπορεί να κοστίσει (ακτοπλοϊκά, διόδια, βενζίνες). Εναλλακτικά δείτε την λύση του αεροπλάνου, του τρένου ή του ΚΤΕΛ. Πολλές αεροπορικές εταιρείες έχουν για τους πελάτες τους γενναίες εκπτώσεις για την ενοικίαση αυτοκινήτου ή νοικιάστε ένα μηχανάκι . Καλύτερες τιμές στα αεροπορικά εισιτήρια μπορείτε να πετύχετε με τις πρώτες πρωινές πτήσεις, ενώ στις κρατήσεις των φθηνών να είστε προσεχτικοί. Δεν γίνεται αλλαγή ημερομηνιών σε περίπτωση που κάτι πάει στραβά, οπότε προτιμήστε εισιτήρια semiflex.

Βάλτε κάτω χαρτί και μολύβι και υπολογίστε. Οι λιγότερες μέρες διακοπών δεν σημαίνει και οικονομία. Οι περισσότερες προσφορές μέσω internet συμφέρουν καλύτερα την τσέπη σας για 5 μέρες παρά για 3. Αγοράστε πακέτα all inclusive σε ξενοδοχεία που σας δίνουν την δυνατότητα να κοιμηθείτε, να φάτε και να πιείτε –απεριόριστα- με ενιαία τιμή. Αν νοικιάστε δωμάτιο προτιμήστε να έχει κουζίνα προκειμένου να γλυτώσετε χρήματα από το φαγητό έξω. Μία άλλη οικονομική λύση είναι και το κάμπινγκ κοντά στην φύση.

Επιλέξτε προορισμούς που δεν προτιμούν ξένοι τουρίστες και μπορείτε να βρείτε καλύτερες τιμές. Κάντε σκληρά παζάρια. Βουνό ή θάλασσα δεν έχει σημασία. Βουτιές και μακριά από την πολυκοσμία μπορείτε να κάνετε σε άγνωστες γωνιές της χώρας μας σε πεντακάθαρα ποτάμια. Τολμήστε να ζήσετε την εμπειρία