Στο βάθος… κήπος! – Μικρές αποδράσεις στο κέντρο της Αθήνας vol.2


Σε νιώθω, μην νομίζεις. Ο ήλιος λάμπει, το θερμόμετρο δείχνει 30 κάτι βαθμούς και η ζεστή σε κάνει να θέλεις να φύγεις μακριά. Αλλά κοίτα να δεις που η άδεια αργεί ακόμα. Και μας αρέσει, δεν μας αρέσει, είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε στο κέντρο. 
Για αυτό ας οργανωθούμε λίγο και να σκεφτούμε μικρές αποδράσεις, ακόμα και στο κέντρο της Αθήνας. Αποδράσεις σε μέρη που θα σου δίνουν την αίσθηση ότι δεν είσαι σε πόλη. Έτσι μετά τις ταράτσες που λατρεύουμε, ας πέσουμε πιο χαμηλά και να ρίξουμε μια ματιά στις πιο δροσερές αυλές του κέντρου.
Six D.O.G.S.(Αβραμιώτου 6-8, Αθήνα)
Το μαγαζί που τα κάνει όλα και συμφέρει. Και το καλοκαίρι η καλύτερη λύση είναι να κατέβεις τα σκαλοπατάκια, να επιλέξεις ένα δροσερό σημείο και να απολαύσεις μερικές στιγμές χαλάρωσεις στην αυλή του. 
Cantina Social (Λεωκορίου 8, Ψυρρή)
Το λες λίγο φοιτητικό, το λες λίγο alternative, αλλά η αλήθεια είναι πως πρόκειται για ένα πολύ ωραίο μαγαζί. Η αυλή-ακάλυπτος κλέβει την παράσταση το καλοκαίρι, ενώ αν πρέπει κάτι να ξεχωρίσεις αυτές είναι οι μουσικές του και οι μπύρες του.
The Art Foundation (Νορμανού 5, Μοναστηράκι)
Το σίγουρο είναι ότι αρκετές φορές θα πετύχεις μια έκθεση, ένα vintage market ή κάποιο άλλο event. Αλλά ακόμα και τίποτα να μην διοργανώνει, το TAF είναι ιδανικό για να πιεις μια μπύρα το μεσημέρι ή ένα κοκτέιλ το βράδυ.  
Νηπιαγωγείο (Γαργητίων 23Α, Γκάζι)
Σε μια διαφορετική χώρα σε μεταφέρει ο κήπος του Νηπιαγωγείου, καθώς τόσο η διακόσμησή του, όσο και οι μουσικές του, σου δίνουν την αίσθηση ότι βρίσκεσαι σε κάποιο εξωτικό νησί. 

Ζάχαρη και Αλάτι (Βαλτετσίου 47, Εξάρχεια)

Σε Αθηναϊκή αυλή της δεκαετίας του '60 σε μεταφέρει η Ζάχαρη και Αλάτι. Μικρή και 

φιλική, είναι αποφασισμένη να καλύψει όλα τα γούστα - για αυτό και είναι ανοικτά από το 

πρωί μέχρι το βράδυ, για καφέ, φαγητό και ποτά. 


πηγή: koolnews.gr