Τα 5 πιο δημοφιλή στέκια για το 2013!




Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, αναδείξαμε τα 5 δημοφιλέστερα μαγαζιά για το 2013. Με βάση την επισκεψιμότητα τα λάικ και τα σχόλιά σας, αναδείχτηκε  το αγαπημένο μας στέκι για τη χρονιά που πέρασε (δείτεεδώ τα αποτελέσματα του 2012). Δεν είμαστε υπέρ των ψηφοφοριών και του να βάζουμε "αστεράκια" στα μαγαζιά. 'Ολα τα μέρη έχουν τον χαρακτήρα τους, και για αυτό ζητάμε από εσάς να σχολιάζετε. Ο συνδυασμός επισκεψιμότητας, λάικ και σχολίων έδώσε την πρωτιά στο πιο αγαπημένο φτηνό στέκι της Αθήνας για το 2013! Και για το 2013 είναι το"Αγροτικόν" στο Περιστέρι!



στο "Αγροτικόν" απονέμεται το βαρύτιμο τρόπαιο για το 2013

1. Αγροτικόν


Φτάνοντας στο "Αγροτικόν", ο καθένας από εμάς περίμενε κάτι διαφορετικό, μπάρα, ρακάδικο ή καφενείο; Η αλήθεια είναι ότι το "Αγροτικόν" συνδυάζει τα παραπάνω με ένα πρωτότυπο στυλ. Νομίζεις ότι βρίσκεσαι όντως σε αγροτικό καφενείο (από τους τενεκέδες και το καζάνι τσίπουρου στο πατάρι έως τα στιχάκια στο μαυροπίνακα και τα κρεμασμένα σκόρδα) αλλά με πολύ νέο κόσμο και ζωντάνια. Το κλίμα είναι πολύ ζεστό και παρεΐστικο, κάτι που σου κάνει εντύπωση όταν μαθαίνεις ότι το μαγαζί έχει ανοίξει μόλις εδώ και τρεις μήνες (τέλη 2012). 

Καρπενησίου 52, Περιστέρι 210 57 29 629

Και η υπόλοιπη πεντάδα συμπληρώνεται:

2. Κιμωλία Art Cafe

 Υπερείδου 5, Πλάκα, Αθήνα  211 1848446


Σε ένα νεοκλασικό του 1925 στην Πλάκα, άνοιξε στα μέσα Δεκεμβρίου 2011 ένα καινούριο Art-Café με το όνομα “Κιμωλία”.  Οι ιδιοκτήτες του, μέλη μιας καλλιτεχνικής παρέας-οικογένειας (δύο ζωγράφοι και ένας μουσικός), ευελπιστούν να διαμορφώσουν έναν χώρο οικείο και καλλιτεχνικό, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις καλλιτεχνικές ανησυχίες αυτών και των φίλων τους. Η “Κιμωλία” αγκαλιάζει εκθέσεις ζωγραφικής, χειροτεχνίας και φωτογραφίας αλλά και  μικρά ακουστικά Live.


3. Φτου Ξελευτερία

Το «Φτου Ξελευτερία» είναι ένα καφενείο για εμάς που μας αρέσουν παρεΐστικες καταστάσεις, καφεδάκι κοντά στο τζάκι (πόσο σπάνιο!), καλά ελληνικά προϊόντα και ωραίες μουσικές (ακούσαμε Cave, μας είπαν ότι θα ακούσετε και Μάλαμα, Χαΐνηδες κ.λπ.). Στα πολύ θετικά ο ελληνικός καφές στη χόβολη και η καταπληκτική αυλή στο πλάι του μαγαζιού! 

4. Εξωστρεφής Downstairs

Την προηγούμενη Κυριακή αποφάσισα να πάω να ακούσω τον αδερφό μου που παίζει ρεμπέτικα εδώ και ένα μήνα περίπου στα Εξάρχεια. Όταν το είπα σε φίλους να πάμε στον "Εξωστρεφή" μου είπαν: "Είσαι τρελος;;; Θα παγώσουμε χειμωνιάτικα!" Αυτό, μέχρι να τους εξηγήσω ότι από το Νοέμβριο του 2012, άνοιξε ο "κάτω" Εξωστρεφής, ή αλλιώς "Εξωστρεφής Downstairs" στην Πλατεία Εξαρχείων. 

5.Υπερωκεάνιο

Περικλέους 46 στο Σύνταγμα

Στην Ελλάδα του 2012, το μοντέρνο καφενείο είναι το μπαράκι των 90's. Εδώ και 2-3 χρόνια, παρέες μαζεύονται και στήνουν μαγαζιά που μας πηγαίνουν πίσω στο χρόνο. Ελληνικά παραδοσιακά προϊόντα, ωραία καθαρά ποτά από διάφορους τόπους της περιφέρειας και τραπεζάκια σε αυλές και στοές μάς ταξιδεύουν σε άλλες εποχές. Αυτό το ταξίδι ξεκίνησε και το καφενείο-τσιπουράδικο “Υπερωκεάνιο” στις αρχές του Ιουνίου σε μια στοά κοντά στο Σύνταγμα.