Μήνας χωρίς έξοδα


bills

Νέος μήνας με νέα άγχη; Ήρθε η ώρα να βάλεις σε τάξη τα οικονομικά σου. Τι θα έλεγες να μην ξοδέψεις τίποτα για έναν μήνα; Σου φαίνεται ακατόρθωτο; Εμείς σου λέμε πως είναι εφικτό και πως με το πέρας του μήνα θα αξιολογήσεις αυτά που πραγματικά χρειάζεσαι και να επαναπροσδιορίσεις την σχέση σου με τα χρήματα. 

Ο «μήνας χωρίς έξοδα» είναι ένας μήνας χωρίς περιττές αγορές και σπατάλες που ικανοποιούν την καταναλωτική σου μανία. Αυτό τον μήνα δεν θα βάλεις το χέρι στην τσέπη σου για βόλτες, για καινούρια ρούχα και εισιτήρια της αγαπημένης σου ομάδας. Σου ακούγεται ακραίο; Δεν είναι , ειδικά αν βρίσκεσαι στο χείλος της οικονομικής καταστροφής. Πάρε για παράδειγμα τον Βρετανό Mark Boyle που σταμάτησε να αγοράζει για έναν χρόνο σαν πείραμα. Και τα κατάφερε! Εντάξει δεν λέμε να κινηθείς στα βήματα του, αλλά κάτι θα σου μείνει απ’ όλη αυτή την εμπειρία.


Φαγητό

man_cooking
Για να αρχίσεις να «συμμαζεύεις» τα οικονομικά σου αρχικά θα πρέπει να περιορίσεις ακόμα και να μηδενίσεις το φαγητό απ’ έξω. Δεν είπαμε να είσαι Master Chef στην κουζίνα σου αλλά καλό θα ήταν να ξέρεις να φτιάχνεις μια μακαρονάδα, μια ομελέτα ακόμα και μια μπριζόλα στο grill μόνος σου. Ξέρεις πόσα έξοδα θα σταματήσεις να έχεις αν κόψεις τις συνεχείς παραγγελίες απ’ έξω; Τόσο τον πρωινό καφέ και το τοστ, όσο και το μεσημεριανό. Μην σου πω για το βραδινό μετά την δουλειά! 

Εκτός του ότι θα αρχίσεις να απολαμβάνεις το πρωινό σου στο σπίτι ξυπνώντας μισή ώρα νωρίτερα χωρίς να φεύγεις κατευθείαν για το γραφείο, θα μπορείς να έχεις και διαφορετικές διατροφικές επιλογές. Φτιάξε τον καφέ σου από το σπίτι και βάλτον στον θερμό για να τον πάρεις μαζί σου στο αυτοκίνητο και στο γραφείο. 

Όσο για το φαγητό αν ζεις μόνος σου και δεν έχεις μαγειρέψει ποτέ, κακό του κεφαλιού σου! Καιρός να εξερευνήσεις τον άδυτο κόσμο της μαγειρικής ξεκινώντας από τις πιο απλές συνταγές. Και φυσικά δεν χρειάζεται να αγοράζεις βιβλία με συνταγές, το ίντερνετ έχει άπειρο υλικό για να ξεσηκώσεις και να πειραματιστείς.

Διασκέδαση

08_eleftheros_xronos
Από την στιγμή που αυτός ο μήνας δεν θα έχει έξοδα, θα πρέπει να ανακαλύψεις τρόπους διασκέδασης που να μην χρειάζονται budget. Μπορεί να πεις «όχι» σε καφέ, μπαρ και clubs αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνεις ακοινώνητος, θα κάτσεις σπίτι και θα κλειστείς στον εαυτό σου! Η λύση; Διασκέδασε στο χώρο σου παρέα με φίλους σου ή με το αίσθημα σου! 

Οργάνωσε ανδρική βραδιά στο σπίτι, κάλεσε τους φίλους σου, ετοίμασε κάτι πρόχειρο για φαγητό, πιείτε τα και πείτε τα όπως παλιά. Με την καθημερινότητα να τρέχει σίγουρα θα έχετε αφήσει πολλά κενά στις συζητήσεις και τα νέα σας. Άσε το γήπεδο γι αυτό τον μήνα, δες το ματς από το σπίτι και μετέτρεψε τον καναπέ σου σε οπαδική θύρα της αγαπημένης σου ομάδας. 

Όταν είσαι πάλι μόνος σου ανακάλυψε τα βιβλία που έχεις καταχωνιάσει στα ντουλάπια της βιβλιοθήκης, ήρθε ο καιρός να τα ξεφυλλίσεις και που ξέρεις μπορεί κάποιο από αυτά να σου κινήσει την περιέργεια και να το διαβάσεις. Αν πάλι δεν είσαι τύπος του διαβάσματος, ασχολήσου με τα cds και τις ταινίες που έχεις μαζέψει από εφημερίδες και περιοδικά. Όλο και κάποια από αυτά δεν θα έχεις ακούσει ή δεν θα έχεις δει.

Γυμναστική

hotel_workout_390x260
Η συνδρομή σου στο γυμναστήριο μόλις έληξε, δεν θα χρειαστεί να την ανανεώσεις γιατί πολύ απλά θα μετατρέψεις τον προσωπικό σου χώρο σε γυμναστήριο. Το MensLounge.gr έχει προνοήσει για σένα και σου έχει ετοιμάσει ένα special αφιέρωμα για γυμναστική στο σπίτι. Καιρός να βάλεις σε εφαρμογή το σχέδιο σου για τρέξιμο στο πάρκο που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το σπίτι σου και να ξεχάσεις τον βαρετό διάδρομο του γυμναστηρίου. Και φυσικά, χρησιμοποίησε το ΠΟΔΗΛΑΤΟ σου για να πας βόλτα ακόμα και στο γραφείο. Οργανώσου μέσα από τους podilates.gr και μάθε ό,τι νεότερο διοργανώνουν και διεκδικούν.

Λογαριασμοί

buy_nothing_month
Παίζουν σημαντικό ρόλο στα καθημερινά σου έξοδα και δεν τελειώνουν ποτέ. Ήρθε η ώρα όμως να τους βάλει κάτω και να κάνεις ένα γερό ξεκαθάρισμα. Τι θα έλεγες αν αποφάσιζες να κόψεις συνδρομές σου σε πράγματα που έχεις σταματήσει εδώ και καιρό αλλά συνεχίζεις να πληρώνεις; Μπορείς να κόψεις την σύνδεση του κινητού σου και να ψάξεις να βρεις ένα πιο οικονομικό πακέτο που να σε βολεύει. Μέσα σε αυτό τον μήνα μπορείς να ανακαλύψεις ό,τι δεν σου είναι χρήσιμο και να το ξεφορτωθείς μια για πάντα. Με αυτό τον τρόπο θα επαναπροσδιορίσεις τι είναι αυτό που θες πραγματικά και τι όχι. Θα καταλάβεις πως πολλά πράγματα ήταν πλασματικά και στην ουσία δεν σε κάλυπταν αλλά σε επιβάρυναν. 

πηγή: MensLounge.gr