Πώς η πρωτοχρονιάτικη διασκέδαση προσθέτει χρόνια στη ζωή σας;


Η κλασική ευχή «στην υγεία σας» μπορεί να ακούγεται κλισέ αλλά είναι ουσιαστική, αφού υπονοεί τη χαρά, την ευτυχία και φυσικά την πολυπόθητη μακροβιότητα. Ας υψώσουμε τα ποτήρια μας όλοι λοιπόν και αποχαιρετώντας το 2012, ας ευχηθούμε πολλά (μα πάρα πολλά) χρόνια ζωής.


Αν θεωρείτε ότι οι κραιπάλες των ημερών, δε θα σας επιτρέψουν να χαρείτε τη μακροζωία, που τόσο ελπίζετε να βιώσετε, μάλλον θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε, αφήνοντας το …animal party να βγει από μέσα σας. Σύμμαχος σε αυτό, η επιστήμη και συγκεκριμένα πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου, που αφού εξέτασε για περισσότερες από 2 δεκαετίες, 298 γορίλλες, αποφάνθηκε ότι, οι πιο εξωστρεφείς και …καλοπερασάκηδες, έζησαν 3 με 4 χρόνια περισσότερα από τους πιο ντροπαλούς.
Ο λόγος, σύμφωνα με τους ερευνητές είναι ότι, τα γονίδια στο DNA, τα οποία ελέγχουν το πόσο φιλικός είναι κάποιος, ενδεχομένως βρίσκονται πολύ κοντά σε εκείνα που καθορίζουν ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα ή μία πιο ανθεκτική καρδιά. Μία άλλη εξήγηση είναι ότι, οι άνθρωποι, όπως και οι γορίλες, με την κοινωνικοποίηση, αποβάλουν κατά μία έννοια το άγχος από τον οργανισμό τους, γεγονός που συμβάλλει σε μία καλύτερη ποιότητα ζωής, άρα και σε περισσότερα χρόνια ζωής.
Εάν είστε από τους ανοιχτούς τύπους, τότε μάλλον δε διατρέχετε κανέναν κίνδυνο για τα επόμενα (πολλά σύμφωνα με την έρευνα) χρόνια της ζωής σας. Αλλά και για τους ντροπαλούς υπάρχει λύση, εάν ακολουθήσετε το τρίπτυχο της επιτυχίας:
1. Διασκέδαση με… προθεσμία
Τα μεγάλα πάρτι και οι συγκεντρώσεις με τους πολλούς και συνήθως άγνωστους, καλεσμένους, σίγουρα είναι αγχωτικά, ειδικά αν δεν είστε εξωστρεφής χαρακτήρας. Αντί για αυτό λοιπόν, αποδεχτείτε μία έξοδο με φίλους, για την οποία από πριν θα έχετε ήδη δώσει μία καλή (και πιστευτή) δικαιολογία για να φύγετε, σε περίπτωση που νιώσετε εγκλωβισμένοι. Παραδόξως, η τεχνική αυτή της …διαφυγής, θα σας κάνει πιο κοινωνικούς, ειδικά αφού θα έχετε ήδη διασαφηνίσει, ότι έχετε «κάτι» να κάνετε. Εάν βέβαια, διασκεδάζετε περισσότερο από ότι θα περιμένατε, καλό θα ήταν να …ακυρώσετε τη δικαιολογία σας και να παραμείνετε.
2. Κουβέντες τετ-α-τετ
Οι εσωστρεφείς συνήθως δυσκολεύονται να προσαρμοστούν σε συζητήσεις 3-4 ή και περισσότερων ατόμων. Εναλλακτικά, μπορείτε να προσεγγίσετε ένα άτομο, που θα θέλατε να συζητήσετε μαζί του και να αρχίσετε να …κοινωνικοποιήστε. Στα bonus μιας τέτοιας συμπεριφοράς είναι το γεγονός ότι, όσο πιο επικεντρωμένος είστε σε ένα θέμα συζήτησης με ένα μόνο άτομο, τόσο καλύτερη εντύπωση θα κάνετε.
3. Ξεκινήστε πρώτος
Σε συγκεντρώσεις διασκέδασης (η ακόμα και σε εργασιακές), θα έχετε σίγουρα παρατηρήσει τους τύπους εκείνους των ανθρώπων, οι οποίοι «πετούν» τη μία ιδέα μετά την άλλη, κατακτώντας σα χείμαρρος και τον πιο δύσκολο ακροατή. Αυτοί είναι οι …τολμηροί της υπόθεσης. Φαντάζεστε πώς θα ήταν αν ήσασταν αυτός, που όλοι κρέμονται από τα χείλη του; Η ψυχή της παρέας, με άλλα λόγια. Δεν είναι ακατόρθωτό, αν το αποφασίσετε. Προσπαθήστε να δηλώνετε την παρουσία σας στον χώρο, έστω και συμφωνώντας με κάτι που μόλις ειπώθηκε. Η «ουδέτερη» αυτή συμμετοχή σας, σύντομα θα περάσει στην αντεπίθεση… μετατρέποντας εσάς στο κέντρο του ενδιαφέροντος.

πηγή: clickatlife.gr