Cocktail bars: άλλος για την μπάρα μας;




Αν ένα επάγγελμα είναι περιζήτητο στις μέρες μας κόντρα στις ουρές που στήνονται κάθε μέραστον ΟΑΕΔ, είναι αυτό του bartender. Απόδειξη; Cocktail bars με χαρακτήρα ξεφυτρώνουν σαν τα μανιτάρια στην Αθήνα της κρίσης. Ιδού το πρώτο μέρος από τις νέες αφίξεις.

Κείμενο: Νίκη Ρωμανού
Bank Job
Πίστευες ότι η πολύβουη Κολοκοτρώνη δεν χωράει άλλο μπαρ; Μέγα λάθος. Η νέα άφιξη της περίφημης οδού του κέντρου, είναι αφιερωμένη… στις ληστείες. Τιμής ένεκεν, τα κοκτέιλς φέρουν την ονομασία μερικών διαβόητων κακών οι οποίoι έγραψαν ιστορία με τις ληστείες που σχεδίασαν όπως ο Jesse James, ο Robin Hood και άλλοι. Μάλιστα το ολοκαίνουριο «Bank Job» στήριξε την ιδέα του στην παλαιότερη λειτουργία του χώρου που δεν ήταν άλλη από την καταμέτρηση των χρημάτων της Γενικής Τράπεζας. Σήμερα, λοιπόν, το χρηματοκιβώτιο της τράπεζας είναι η βάση της μπάρας του cocktail bar. Έξυπνο!
Κολοκοτρώνη 13, Αθήνα, τηλ. 6980743263
30 something
 30 something (2)
Το Χαλάνδρι είναι πια το νέο κέντρο. Ό,τι κίνηση θα βρεις  στα πέριξ της Κολοκοτρώνη  την ίδια –μη σου πω και περισσότερη- θα συναντήσεις στη διαρκώς ανανεωμένη πιάτσα των βορείων προαστίων. Μάλιστα  ο «κακός χαμός» γίνεται εδώ και  λίγο καιρό στο cocktail pizza bar «30 something», δίπλα στο «Ψωμί και Αλάτι» του Γιάννη Λουκάκου και παραδίπλα από το γλυκύτατο «Petite Fleur» στην κεντρική πλατεία του Χαλανδρίου. Minimal διακόσμηση με βάση το ξύλο, τζαζ στα ηχεία, η γέφυρα του Σαν Φρανσίσκο σε ασπρόμαυρη εκδοχή στον τοίχο και μια μπάρα όπου σερβίρονται απίθανα κοκτέιλ. Βέβαια όλη η ιστορία είναι να δοκιμάσεις το ποτό σου μαζί με μία από τις δύο μακαρονάδες της ημέρας ή και αυθεντική ιταλική πίτσα από τον κατάλογο με συνοδεία του περίφημου απεριτίφ, aperol. Ενδείκνυται η κράτηση για να έχεις το κεφάλι σου ήσυχο ακόμα και μεσοβδόμαδα.
Πλατεία Ηρώων 8, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6899227
Μελούκ
 
Για το συνδυασμό πίτσας με κοκτέιλ έχεις ακούσει, μπορεί μάλιστα να έχεις δοκιμάσει. Λουκουμάδες με κοκτέιλ όμως έχεις ξανακούσει; Σε ένα άλλο σημείο του Χαλανδρίου το «Μελούκ» σερβίρει μια ικανοποιητική ποικιλία κοκτέιλ τα οποία αν θες τα συνοδεύεις με αλμυρούς ή γλυκούς λουκουμάδες. Η πρωτοποριακή πατέντα του «Μελούκ» με το ζεστό βιομηχανικό design και αναπάντεχη σπεσιαλιτέ τη σπιτική λεμονάδα σε γενναιόδωρη ποσότητα μικρής κανάτας φαίνεται πως έχει πιάσει τόπο καθώς και εδώ χρειάζεται να κάνεις ένα τηλέφωνο για reserve για καλό και για κακό προτού ξεκινήσεις.
Κολοκοτρώνη 5, Χαλάνδρι, τηλ. 210 6824600
MoMix
 
Το πρώτο bar για μοριακά κοκτέιλς στην Αθήνα είναι γεγονός. Ενώνοντας τις δύο πρώτες συλλαβές της φράσης molecular mixology, το «MoMix» στο Γκάζι εισάγει την τέχνη της μοριακής γαστρονομίας στη σύνθεση των κοκτέιλ χάρη σε πρωτοποριακές μεθόδους. Για να πάρεις μια γεύση και να καταλάβεις τι ακριβώς εννοούμε, μπορείς να παραγγείλεις, για παράδειγμα, cucumber martini και να σου έρθει ένα πιρούνι και το ποτό σου σε μορφή ζελέ. Όπως φαντάζεσαι, το bartending στην πρωτεύουσα έχει ανέβει επίπεδο.
Κελεού 1-5, Γκάζι, τηλ. 6974350179
DuPriest
Επιτέλους πλέον μπορεί και  η Κηφισιά να περηφανεύεται για  ψαγμένες αλκοολούχες συνθέσεις  χάρη στο ολοκαίνουριο all day cocktail bar της. Ο λόγος για το «DuPriest», ένα λιλιπούτιο στέκι που γεμίζει με 30 άτομα και έχει φτιαχτεί με το μεράκι των ατόμων του Bar Academy. House και funky μουσικές «δένουν» με το μοντέρνο βιομηχανικό σκηνικό ενώ ο μακρύς κατάλογος ιδιαίτερων κοκτέιλς θα σου αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις.


Δροσίνη 5, Κηφισιά, τηλ. 211 4047612

πηγή: cosmo.gr