8 αθηναϊκές μπάρες… κάνουν πάρτι



του Γιώργου Κόκουβα
Είναι ωραίο το να έχεις βρει τα αγαπημένα σου στέκια. Είναι ακόμη πιο όμορφο, όμως, αυτά τα αγαπημένα σου στέκια να χτίζουν μια πιο σταθερή σχέση μαζί σου: Να έχεις κάθε Πέμπτη βράδυ για παράδειγμα ένα «σίγουρο ραντεβού» για rock’n’roll πάρτι ή να ξέρεις πως κάθε Δευτέρα θα ακούσεις νέες ελληνικές μπάντες σε αυτό. Κι ίσως αυτός να είναι ο λόγος που έγιναν αγαπημένα σου. 

Σε αυτή τη λογική κινούνται όλο και περισσότερα bars στην Αθήνα, που καθιερώνουν λιγότερο ή περισσότερο τακτικά events και parties, εβδομαδιαία ή μηνιαία, και δίνουν σε μία ημέρα της εβδομάδας το κάτι παραπάνω στους θαμώνες τους μέσω των decks τους, είτε αυτό είναι rock party είτε indie DJ set είτε… εναλλακτικό ρεμπέτικο. Η ποικιλία δεν λείπει από τις αθηναϊκές πιάτσες, κι εμείς ανακαλύπτουμε οκτώ από τα στέκια τους που μας δίνουν τα πιο ενδιαφέροντα θεματικά ραντεβού. 

*Verve Music Café (Σόλωνος 94, τηλ: 2103645151) Από τα νέα αγαπημένα μας jazz στέκια της Αθήνας, το Verve στα όρια των Εξαρχείων και του κέντρου μάς κερδίζει με την όμορφη ατμόσφαιρά του και την προσωπικότητα της κονσόλας του. Κάθε δεύτερη Παρασκευή, όμως, έχουμε έναν λόγο παραπάνω να το επισκεφθούμε: Ο Γιάννης Στεφανάκος αναλαμβάνει στα decks από τις 22.30 για να μας μυήσει σε θεματικές βραδιές «Jazz me up» με jazz, soul και funky tunes, και σύνθημα «bop till you drop». Εναλλακτικά, μπορείτε να «ψηφίσετε» Verve κάθε Δεύτερη Πέμπτη, τις νύχτες δηλαδή που τα “Thug Life” events με τον DJ Snoopy «λοξοδρομούν» ελαφρώς προς την αυθεντική hip hop και τα τα old school soul R’n’B και funk ακούσματα, επίσης με ώρα έναρξης στις 22.30. Ενημερωθείτε για τα events του Verve εδώ

*Mike’s Irish Bar (Σινώπης 6, Πύργος Αθηνών, τηλ: 210 7776797) Μια ωραιότατη ιδέα είχε η αγαπημένη ιρλανδέζικη pub των Αμπελοκήπων, για να αλλάξει λίγο την «ρουτίνα» των συχνών karaoke party που διοργανώνει. Σε συνεργασία με πολλά μουσικά portals, εγκαινίασε στα τέλη του Ιανουαρίου την πρώτη «μάχη συγκροτημάτων», έναν μεγάλο διαγωνισμό για ελληνόφωνες και αγγλόφωνες μπάντες που δεν έχουν δισκογραφία και θέλουν να πραγματοποιήσουν το δικό τους live. . Κάθε Δευτέρα θα παίζουν live δύο διαφορετικές μπάντες και ο κόσμος που θα βρίσκεται εκεί θα ψηφίζει την καλύτερη μπάντα της μέρας. Η πρώτη φάση θα ολοκληρωθεί στα μέσα του Μαρτίου, και ο διαγωνισμός θα συνεχιστεί μέχρι να αναδειχθεί ο μεγάλος νικητής. Η είσοδος στις «Δευτέρες με τις Μπάντες» είναι δωρεάν και οι μάχες ξεκινούν στις 22.00. 

*Zaf café bar (Πλατεία Αγ. Ειρήνης 8, τηλ: 210 3236711)  Το πιο low profile στέκι της Αγίας Ειρήνης μπορεί να είναι το ιδανικό μέρος για μεσημεριανό καφέ στα τραπεζάκια του πεζοδρομίου ή της στοάς τις ηλιόλουστες ημέρες, αλλά τις νύχτες τα πράγματα αλλάζουν προς το… χορευτικότερο. Συγκεκριμένα, κάθε Πέμπτη το Zaf μας καλεί σε μουσικά ταξίδια με jazz, funk και boogaloo ήχους από τον DJ Vassilis Varfis που βρίσκεται στα decks. Η είσοδος είναι ελεύθερη και το «party» ξεκινά γύρω στις 22.00. 

*La Soiree de Votanique (Καστοριάς 37, τηλ: 210 3471401)  Οι εκπλήξεις δεν τελειώνουν ποτέ στο αγαπημένο στέκι του Βοτανικού: Από έκτακτα live ρεμπέτικα απογεύματα μέχρι βραδιές… ζωγραφικής με κιμωλίες στους τοίχους του και ατμοσφαιρικά lives, τα events εδώ δεν σταματούν ούτε στιγμή. Ωστόσο, κάτι ακόμη πιο ενδιαφέρον ανακοίνωσε το Soiree για τον προσεχή μήνα: Αφιέρωμα στον Tom Waits, από τις 4 ως τις 10 Μαρτίου. Live gigs, dj sets, προβολές, συζητήσεις, θέατρο σκιών και κληρώσεις memorabilia θα περιλαμβάνουν οι Waits βραδιές. Ανυπομονούμε. 



*El Camino (Ανταίου 3, πλατεία Μερκούρη, Άνω Πετράλωνα, τηλ: 211 7108541)  
Συστήνεται ως café bar-vinateria και φέρνει γνήσιο άρωμα latin ταμπεραμέντου στα Πετράλωνα. Κάθε Τετάρτη, στον όμορφο ατμοσφαιρικό χώρο του El Camino στην πλατεία Μερκούρη, η ισπανόφωνη μουσική έχει τον πρώτο λόγο, γι’ αυτό και κάθε εβδομάδα εναλλάσσονται τα tangonights με αυθεντικό αργεντίνικο tango, με τα Cubanights με ρυθμούς salsa. Η είσοδος είναι ελεύθερη, και εσείς επίσης, να απολαύσετε μουσική και χορό, μαζί με μεξικάνικα burittos, ισπανικό και χιλιανό κρασί και ελληνικά tapas. 

*Σπιρτόκουτο (Κειριάδων 15, τηλ: 210 3462689)Αν θα έπρεπε να ανακηρύξουμε έναν πρωταθλητή στα θεματικά events της αθηναϊκής νύχτας, αυτός πιθανότατα θα ήταν το Σπιρτόκουτο των Κάτω Πετραλώνων. Μας κερδίζει εύκολα όχι μόνο με την χαλαρή ατμόσφαιρα, την sui generis διακόσμηση και τα πάμφθηνα κοκτέιλ του (από 6€ αν αναρωτιέστε), αλλά και με τις «γεμάτες» από μουσικής άποψης εβδομάδες του. Δικές μας αγαπημένες ημέρες, οι Παρασκευές του μήνα, στις οποίες εναλλάσσονται φοβερές και τρομερές θεματικές βραδιές με dj sets, όπως οι «Μπόλοκς» με αναπόληση των κακών παιδιών της Μεγάλης Βρετανίας (από τον Τζορτζ Μπεστ και τον Πολ Γκασγκόιν ως τον Βίνι Τζόουνς), «The Dude Abides» (αφιέρωμα στον Μεγάλο Λεμπόφσκι και τις indie, post-punk, grunge και 90s μουσικές) και «Χορεύουν τα Ψάρια;» (indie, alternative, post punk, brit pop, “χιπστεριές και παραγγελιές” που υπόσχονται να κάνουν μέχρι και τα… λυθρίνια να χορέψουν). Φυσικά, δεν υπάρχει είσοδος. 

*Closer Alternative bar (Ιπποκράτους 150, τηλ: 210 6440310)  Στο πιο εναλλακτικό μπαράκι των Εξαρχείων αγαπάει το ροκ, και το αποδεικνύει κάθε Τρίτη, όταν καλεί τις Iro & Mirsini, τις “two girls… apart” στα decks του κάθε Τρίτη. Εκείνες, φέρνουν την πιο rock’n’roll διάθεσή τους και γεμίζουν χορευτική διάθεση τον χώρο γύρω από τα μεγάλα κινηματογραφικά τραπέζια και την θεατρική διακόσμηση. Το ποτό στο Closer στοιχίζει 5,50€ και το κοκτέιλ 7€. Δείτε τους μουσικούς προσανατολισμούς του δίδυμου των decksεδώ.  

*Ginger Ale (Θεμιστοκλέους 74, πλατεία Εξαρχείων, τηλ: 2103301246)Κάτι… μαγειρεύεται στα decks του πιο funky café bar της πλατείας Εξαρχείων μία φορά τον μήνα. Από τα πολλά και διάφορα events του Ginger Ale, ξεχωρίζουμε αυτά με την κωδική ονομασία Cooking tunes. Το επόμενο ραντεβού έχει οριστεί στις 2 Μαρτίου και ώρα 22.00, με «μάγειρα» τον mCurtis που μιξάρει breaks με swing, groove και cumbia ρυθμούς σε προσεγμένες δοσολογίες. Η είσοδος φυσικά είναι ελεύθερη και κρατήσεις μπορείτε να κάνετε στο 210 3301246. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

πηγή: in2life.gr