Hλιούπολη: Έχει... όλο το πακέτο! Δες τα top στέκια της


Hλιούπολη: Έχει... όλο το πακέτο! Δες τα top στέκια της
Και δεν είναι υπερβολή! Η Ηλιούπολη κερδίζει στα σημεία διαθέτοντας όμορφες γειτονιές με θέα, πλατείες ζωντανές γεμάτες με στέκια της παρέας, café και casual εστιατόρια, είναι αρκετά κοντα στο κέντρο αλλά και στα νότια προάστια, και τώρα με τον ερχομό του μετρό θα έχεις ακόμα περισσότερες αφορμές να την κάνεις στέκι σου!
Με αφετηρία την κεντρική λεωφόρο Ελ. Βενιζέλου και την Πρωτόπαππα η Ηλιούπολη(Ηλίου πόλις σύμφωνα με τους Αιγυπτιώτες που την ίδρυσαν το 1923), οριοθετείται από τον Υμηττό και την Αργυρούπολη. Στις αρχές του αιώνα ήταν απλώς ένα κτήμα ενώ σήμερα είναι μια οικιστική κυρίως περιοχή με στέκια για όλα τα γούστα αλλά και επιλογές για shopping. Χαρακτηριστικό της είναι οι 100+1 πλατείες (κανείς δεν ήξερε να σου δώσει τον ακριβή τους αριθμό) που ενώνονται μεταξύ τους με δρόμους, τις οποίες, αν τις δεις από ψηλά, σου δημιουργείται η εικόνα... μυρμηγκοφωλιάς! Επομένως μην δώσεις ραντεβού στην πλατεία, γιατί μάλλον θα περιμένεις μόνος σου! Αρκετό πράσινο, φαρδιοί, άνετοι δρόμοι και μια πανέμορφη γειτονιά, τα Αστυνομικά με εντυπωσιακή θέα από τις παρυφές του Υμηττού με όλο το λεκανοπέδιο απλώνεται μπροστά σου, ενώ διακρίνονται και οι μπροστινές ακτές της Πελοποννήσου. Αν και ο πρωταγωνιστής Υμηττός έχει περάσει δύσκολες στιγμές τα τελευταία χρόνια, η σταδιακή αναδάσωσή του είναι ένα ελπιδοφόρο γεγονός ενώ η άφιξη του πολυπόθητου σταθμού του μετρό  θα κάνουν την Ηλιούπολη ακόμα πιο ελκυστικό προορισμό.
Δες και 5 επιλεγμένα στέκια για όλες τις ώρες...
PIZZA RIENO
Η ιταλική γωνιά της Ηλιούπολης, η Pizza Rieno μας περιμένει καθημερινά με γευστικές εκπλήξεις σε ένα μοντέρνο χώρο με τις απαραίτητες ζεστές παραδοσιακές πινελιές. Δεν είναι μόνο η Pizza σήμα κατατεθέν με τη χειροποίητη ζύμη και τη σπιτική σάλτσα από φρέσκιες ντομάτες  που το κάνει ξεχωριστό αλλά και τα ορεκτικά,  οι χορταστικές σαλάτες και οι επιλογές σε κρεατικά! Φυσικά η καλοφτιαγμένη pasta δεν απουσιάζει από το μενού με μεγάλη γκάμα σε σάλτσες που θα ικανοποιήσουν και τον πιο απαιτητικό. Μάλιστα το Pizza Rieno φροντίζει να εναλάσσει το μενού ανάλογα με τις εποχές και να μας παρουσιάζει πιάτα με εποχιακά υλικά, οπότε είμαστε έτοιμοι να υποδεχτούμε το καλοκαιρινό του μενού με τα δροσερά και ελαφριά πιάτα του. Και delivery. Kαθημερινά 18:00-00:30 (ΓΛΑΔΣΤΩΝΟΣ 2 ΚΑΙ ΠΕΡΙΚΛΕΟΥΣ 1 ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, τηλ.210 9718751)
MΠΙΝΕΛΙΚΙΑΣ
΄Όπως λέει και το ονομά του, εδώ θα γευτείς τα αγαπημένα «μπινελίκια» της ελληνικής κουζίνας, δηλαδή τα μεζεδάκια της παρέας που μοιράζονται στη μέση και συντροφεύουν κρασάκι, ρακή ή ρακόμελο. Στον Μπινελίκια θα δοκιμάσεις το «σκασμό του Μπινελίκια», που πρόκειται για γεμιστό καρβέλι με αρωματικό χοιρινό και τυρία και ψήνεται αργά στον φούρνο μέχρι να γίνει λουκούμι αλλά και το μιλφέιγ κοτόπουλο που φτιάχνεται με σφολιάτα, κοτόπουλο και λαχταριστή κρέμα γάλακτος. Στου Μπινελίκια όλοι οι θαμώνες γίνονται μια παρέα με το στήσιμο του χώρου αλλά και τη ζωντανή μουσική κάθε Παρασκευή - Σάββατο βράδυ και Κυριακή μεσημέρι με ελληνικό ρεπερτόριο που μας ταξιδεύει μουσικά από το έντεχνο ως το λαικό με κέφι που κρατάει ως αργά. Τιμή €15 το άτομο. (Λεωφ. Σοφ. Βενιζέλου 151 & Αρχιμήδους, Ηλιούπολη, τηλ. 6973 619792, 2130412401)
GELUK
Το new entry της Ηλιούπολης ήρθε για να μείνει. Πολλά και ιδιαίτερα cocktails θα δροσίσουν τις νύχτες σου αλλά και το πρωί θα το κάνεις στέκι σου για ποιοτικό καφέ. Αν πεινάσεις , δε θα μείνεις παραπονεμένος αφού μπορείς να επιλέξεις από το μενού του κάποια γευστικήυ ποικιλία ή χορταστικά πλατό με fingerfood. Σε τακτά διαστήματα, απογειώσου με τα events του που ποικίλλουν από βραδιές με dj μέχρι και live βραδιές με groups.  Ο πολυσυλλεκτικός χώρος του Geluk είναι εδώ και 3 μήνες που ξεκίνησε τη λειτουργία του η καλύτερη αφορμή για αξέχαστες καλοκαιρινές εξορμήσεις που συνοδεύονται από ψαγμένες club μουσικές με soul, rock αλλά και lounge ύφος. Καθημερινά από τις 08:00 (Ελ. Βενιζέλου 197, Ηλιούπολη, τηλ. 210 9931190, facebook Geluk)
ΛΟΥΚΟΥΜΟΣ
Θες να μάθεις το μυστικό για τους πιο λαχταριστούς λουκουμάδες της πόλης που εδώ και 12 χρόνια μας γλυκαίνουν μοναδικά; Για να το ανακαλύψεις δεν έχεις παρά να επισκεφτείς τον Λούκουμο στην Ηλιούπολη. Πεντανόστιμοι λουκουμάδες με τρύπα στη μέση που μπορείς να τους γαρνίρεις με μέλι, σοκολάτα, παγωτό, ξηρούς καρπούς και ότι άλλο τραβάει η όρεξή σου! Υπάρχουν επίσης βάφλες, κρέπες με εξαιρετική ζύμη και ποιοτικός καφές, fruit smoothies και ποτά! Μάλιστα εκτός από τον νεανικό χώρο του, μπορείς να τους απολαύσεις στο χώρο σου με ένα τηλεφώνημα ή να τους πάρεις σε πακέτο, διατηρώντας την υπέροχη μυρωδιά τους! Τιμή €2,5 τα 5 τμχ. Καθημερινά από τις 08:00 (Λ. ΕΙΡΗΝΗΣ 12, Hλιούπολη, τηλ. 210 9901555)
DIMITRIS COIFFURE
Εδώ θα έρθεις για μια ριζική ανανέωση της εικόνας σου από την κορυφή ως τα νύχια κυριολεκτικά! Μοντέρνα κουρέματα για άντρες γυναίκες και παιδιά, ιδιαίτερα χτενίσματα για όλες τις περιπτώσεις και nail spa (μανικιούρ- πεντικιούρ)  είναι μόνο λίγες από τις υπηρεσίες που θα βρείς εδώ. Πρεόσθεσε τις εξειδικευμένες θεραπείες μαλλιών προσώπου και σώματος και έχεις ένα ολοκληρωμένο πακέτο ομορφιάς που θα φτιάξει τη διάθεσή σου και θα ενισχύσει την αυτοπεποίθησή σου.  Μάλιστα το Dimitris Coiffure χρησιμοποιεί φυτικά χρώματα και οικολογικά υλικά καθώς και ανακυκλώσιμα refill. Δευτέρα  10:00-17:00, Tρίτη & Πέμπτη 10:00-20:00, Τετάρτη 09:00 - 17:00, Σάββ. 09:00-18:00 ( Eλ. Βενιζέλου 109. Ηλιοούπολη, τηλ.210 9937183)

πηγή: athensmagazine.gr