5 τρόποι για να κλείσετε τα φθηνότερα αεροπορικά εισιτήρια


Οι πτήσεις αργά τη νύχτα ή νωρίς το πρωί παρουσιάζουν όντως περισσότερες ευκαιρίες στα εισιτήρια. Αλλά μην παραλείψετε να δείτε και τις υπόλοιπες παραμέτρους. Θα είναι ανοικτό το μετρό την ώρα που θα φθάσετε; Ή θα πρέπει να πάρετε ταξί;
Σε πολλά από τα ταξίδια μας στο εξωτερικό, το μεγαλύτερο κόστος παραμένει το αεροπορικό εισιτήριο. Και σε μια τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία, δεν μας παίρνει να στεκόμαστε αδιάφοροι στις "ευκαιρίες" για μια καλύτερη τιμή.
1. Προγραμματίστε το ταξίδι σας νωρίς: Αν σκοπεύετε να πάτε κάπου όπου υπάρχουν τακτικές πτήσεις, να ξέρετε ότι συνήθως οι αεροπορικές κυκλοφορούν τα εισιτήρια περίπου 11 μήνες με ένα χρόνο πριν την εκτέλεση της πτήσης. Αν έχετε αποφασίσει πού και πότε θέλετε να πάτε, δεν έχετε κανένα λόγο να περιμένετε να κλείσετε μια θέση στο αεροπλάνο ένα μήνα πριν το ταξίδι σας. Κλείνοντας από την αρχή, μπορείτε να πετύχετε ακόμη και την μισή τιμή! Οι περισσότερες εταιρείες ενημερώνουν με e-mails για τα δρομολόγια και τις προσφορές τους, οπότε μπορείτε να γραφτείτε στην mailing list αυτής που εξυπηρετεί τον προορισμό που έχετε βάλει στόχο και να κινηθείτε γρήγορα, όταν λάβετε το πολυπόθητο μήνυμα.
2. Ποντάρετε στη τύχη: Αν είστε τόσο ελεύθερος από χρόνο και τόσο άνετος να φτιάξετε μια βαλίτσα και να φύγετε για οπουδήποτε οποιαδήποτε στιγμή, να ξέρετε ότι μπορείτε να βρίσκετε ευκαιρίες κάθε μέρα. Πολλές εταιρείες βγάζουν σε προσφορά τις θέσεις που μένουν κενές στις πτήσεις τους μια ή δύο μέρες πριν την αναχώρηση, αν εκτιμούν ότι δεν έχουν ελπίδα να τις γεμίσουν αλλιώς.
3. Μην ξεχνάτε τις πτήσεις charter: Φυσικά εξυπηρετούν μόνο συγκεκριμένους προορισμούς και μόνο συγκεκριμένες χρονικές περιόδους. Αλλά αν δεν σας νοιάζει και ιδιαίτερα το πού θα πάτε για διακοπές, τότε είναι εύκολο να βρείτε μια απίστευτη ευκαιρία της τελευταίας στιγμής.
4. Συνήθως οι καλές ευκαιρίες έρχονται στις πολύ πρωινές ή στις νυκτερινές πτήσεις: Προσοχή όμως! Υπολογίστε και τα έξοδα για το πώς θα πάτε στο αεροδρόμιο αναχώρησης και πώς θα φύγετε από το αεροδρόμιο του προορισμού. Αν, για παράδειγμα, δεν είναι ανοικτό το μετρό και πρέπει να πάρετε ταξί, πιθανότατα το συνολικό κόστος  να μην σας συμφέρει.
5. Επιλέξτε αεροπορική: Σε πολλές πόλεις υπάρχουν παραπάνω από ένα αεροδρόμια. Και δεν ταξιδεύουν όλες οι αεροπορικές προς το ίδιο. Αυτή που σάς δίνει καλύτερη τιμή, ίσως να σας προσγειώνει 100 χιλιόμετρα μακριά από τον πραγματικό σας προορισμό, ενώ μια άλλη με ακριβότερο εισιτήριο, να σάς αφήνει δίπλα. Ισχύει βέβαια και το αντίθετο: Μπορεί να ανακαλύψετε ότι σάς συμφέρει να πάρετε το φθηνό εισιτήριο που βρίσκετε για μια άλλη πόλη και να ταξιδέψετε από εκεί προς τον τελικό σας προορισμό με άλλο μέσο. Ειδικά αν δεν έχετε πρόβλημα με την διάρκεια του ταξιδιού, πολλές φορές θα βρείτε μεγάλες ευκαιρίες στον συνδυασμό αεροπλάνου με τρένο ή λεωφορείο.

πηγή: www.mensguide.gr